Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Akıllı Telefon Üretimi İkinci Çeyrekte Dibi Gördü: Düşüşler Çok Şiddetli!

2021’nin ikinci çeyreğinde akıllı telefon üretimi dibi gördü. Apple ve Samsung cephesinde sert düşüşler yaşandı. İşte detaylar.

Çip krizi ve pandemiyle boğuştuğumuz bu zor günlerden geçiyoruz. Bu sebeple neredeyse etkilenmeyen hiçbir sektör kalmadı. Asya’da yükselen COVID-19 vakalarına dahil global çip krizi sebebiyle akıllı telefon üretimi 2021’in ikinci çeyreğinde dibi görmeye başladı.

TrendMicro’dan gelen raporlara göre, akıllı telefon üretimi, 307 milyon birim ile 2021’in ilk çeyreğine göre %11 oranda önemli ölçüde düşüş yaşadı. Bu azalma, bu yılın dibi ve sert düşüşü olarak eleştirildi. İyi haber ise 2020’nin çeyreğine göre akıllı telefon üretimi %10 artış yaşadı.

Telefon pazarını yıllardır domine eden Samsung, 58.5 milyon ünite üretim ile 2021’nin ikinci çeyreğine kadar en büyük akıllı telefon üreticisiydi. 2020’nin ilk çeyreğine göre üretim kapasitesi, %23.5 oranla çok sert düşüş yaşadı.

Güney Koreli şirketin Hindistan ve Vietnam’da COVID-19 salgınından büyük zarar gören üretim tesisleri bulunuyor. Bazı yerel fabrikalarda üretimi geçici olarak durdurmak veya üretimi azaltmak zorunda kaldı.

Apple’a gelirsek, iPhone üretimi yılın ikinci çeyreğinde düştü ancak şirketin yeni bir modele geçiş aşamasına girdiği göz önüne alınırsa bu durum normal. Üçüncü çeyrekte Amerika merkezli dev, yeni iPhone 13 modelini piyasaya sürecek.

iPhone üretimi bir önceki çeyreğe göre %22 azalarak 42 milyon adede geriledi. Şirketleri üretim rakamlarına göre sıralarsak Apple dördüncü sırada.

Apple iPhone 13

Samsung’un en üst sıralarda yer alması ve Apple’ın dördüncü sırada yer almasıyla Çinli akıllı telefon üreticileri OPPO ve Xiaomi, 2021’in ikinci çeyreğinde üretilen akıllı telefon birimlerine göre ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Her iki şirket de 49.5 milyon adet üretti ve sayı, bu iki şirketin alt markalarını da içeriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu