GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Tab S8 Plus performans testlerinde görüldü: İşlemci belli oldu

Samsung’un piyasaya sürmeye hazırlandığı Galaxy Tab S8 Plus tableti, Snapdragon 8 Gen1 işlemcisiyle Geekbench’te görüldü.

Samsung’un yeni nesil tableti Galaxy Tab S8 Plus, iddialı işlemcisiyle Geekbench performans testlerinde görüldü. Koreli devin amiral gemisi konumunda yer alacak bu tableti, piyasada bulunan çoğu tablet ve telefondan daha iyi bir performans ortaya koyacak.

Önceki raporlara göre Galaxy Tab S8 Plus’ın, Snapdragon 8 Gen1 işlemciyle piyasaya süreceği söyleniyordu. Bu sızıntılar, yakın zamanda ortaya çıkan Geekbench testleriyle de onaylandı. Samsung’un amiral gemisi tableti, şirketin ilk Snapdragon 8 Gen1 işlemcili tableti olacak.

Galaxy Tab S8 Plus, Snapdragon 8 Gen1 işlemciyle gelecek

Samsung‘un yeni nesil amiral gemisi tableti, Geekbench platformunda 8 GB RAM ve Snapdragon 8 Gen1 işlemcisiyle görüldü. İşlemcinin her ne kadar ismi tam olarak görünmese de, listede yer alan SM-X808U kodu, bu işlemcinin ismini doğruluyor.

Galaxy Tab S8 Plus

Test sonuçlarına gelecek olursak Tab S8 Plus, Snapdragon  8 Gen1 işlemcisiyle iyi bir skor alıyor. Tekli çekirdek testinde 1.223 puan alan tablet, çoklu çekirdek testinde ise 3.195 puanlık bir skor elde ediyor. Peki S8 Plus’ın diğer özellikleri hakkında ne biliyoruz?

Önceki sızıntılardan elde edilen verilere göre Tab S8 ailesi; S8, S8 Plus ve S8 Ultra üçlüsü olarak karşımıza çıkacak. Bunlardan Tab S8 Plus 12.4 inç, Tab S8 Ultra ise 14.6 inçlik ekranlara sahip olacak.

Snapdragon 8 Gen1 özellikleri

Qualcomm’un kısa süre önce duyurusunu yaptığı Snapdragon 8 Gen1 yonga seti, 4 nm’lik işlem sürecine dayanıyor. CPU tarafında 1 Cortex-X2 (3.0 GHz), 3 Cortex-A710 (2.5GHz) ve 4 Cortex-A510 (1.8GHz) çekirdeğe sahip olan bu yonga seti, performans tarafında oldukça iyi bir deneyim sunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu