Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

Realme Sanal RAM Özelliğini Birçok Telefona Getiriyor, İşte Tüm Liste

Realme Sanal RAM özelliğini yavaştan akıllı telefonlara getirmeye başladı. Peki bu özelliği hangi telefonlar alacak? İşte tam liste…

Realme, yakın zamanda piyasaya sürdüğü akıllı telefonların çoğunda sanal RAM özelliğine yer veriyor. Bu özellik ilk olarak Realme Narzo 30 5G’de ve ardından Realme X7 Max 5G modelinde kullanıma sunuldu. Daha sonra Realme 8 serisi için bellek genişletme teknolojisine sahip bir güncelleme dağıtılmaya başlandı. Realme sanal RAM özelliğini neredeyse birçok telefona getirmeyi düşünüyor.

Sızdırılan bir listede Realme’nin sanal RAM özelliğini aktaracağı tüm telefonlar sıralanıyor. Amiral gemisi modellerden tutunda giriş seviyesine kadar birçok Realme telefona bellek genişletme özelliği getirilecek. İşte markanın sanal RAM özelliğini getireceği telefonların tümü:

Sanal RAM özelliği yararlı bir gelişme, ancak çığır açan bir yenilik değil. Aynı işlev kullanıcılar tarafından uzun yıllardır bilgisayarlarda çoğunlukla Linux işletim sisteminden biliniyor. Akıllı telefonlarda ise yeni yeni kullanılmakta. Xiaomi, Vivo, OPPO, OnePlus ve Realme’nin başı çektiği üreticiler son dönemde birçok akıllı telefonda sanal RAM işlevini getirmeye başladı.

Burada mantık, dahili depolamanın ana belleğin bir uzantısı gibi davranması sağlanıyor. Sistem, dahili depolamadan 2GB / 3GB/4GB hatta bazen 6GB’a kadar dahili depolamayı RAM olarak kullanabilmekte.

Öte yandan bellek hızı RAM’in hızıyla eşleşmeyebilir ama önemli değil hatta ne tür bir belleğe sahip olduğunuz da çok önemli değil. Çünkü sanal bellek, uygulamaları veya sistem parçalarını yüklemek için değil, yalnızca mevcut bellek için yedek olarak kullanılmakta. Sanal RAM özelliği daha çok bellek dolduğunda kapatılan uygulamaların yedeğe alınmasına işe yarıyor. RAM’de boş alan yaratıldığında uygulamalar fiziksel RAM’e tekrar aktarılıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu