GoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Google Chrome Arama Deneyiminizi Geliştirmek İstiyor

Google yeni duyurduğu güncellemeyle birlikte Chrome tarayıcısında arama deneyiminizi daha akıllı ve verimli hale getirecek.

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısı Google Chrome kullanıcıların geri bildirimine verdiği önemin sonucunda değişikliğe gidiyor. Yazılım devi Google, Chrome tarayıcısında bir dizi arama çubuğu yeniliği yaptı. Bu 5 adet güncellemenin tamamı adres çubuğunu daha aktif ve verimli kullanmayı amaçlıyor.

Google Chrome ile Daha Hızlı Gezineceksiniz

Chrome tarayıcısını kullanan kişilerin en çok beğendiği özelliklerin başında otomatik tamamlama özelliği geliyordu. Google bunu bildiği için otomatik tamamlama özelliğini daha da akıllı hale getirdi. Önceden Chrome, adres çubuğundaki URL’leri yalnızca bir URL’nin başlangıcını doğru yazdığınızda otomatik olarak tamamlıyordu. Artık bu daha da ileri seviyeye taşınacak ve daha önce bir web sitesini aramak için kullandığınız herhangi bir kelimeye dayalı olarak URL’leri otomatik olarak tamamlayacak. Örneğin ‘uçuşlar’ aramasını daha önceden yaptıysanız, tekrar bu aramayı yaptığınızda otomatik olarak adresi tamamlayacak.

Yeniliklerin bir diğeri ise hiç ziyaret etmediğiniz siteleri veya adresleri bile size öneri olarak sunacak. Bu şekilde daha hızlı bir arama deneyimi elde edeceksiniz.

Adres çubuğundaki otomatik yazım hataları ise artık bu güncellemeyle çok daha kolay bir şekilde çözülecek.

Son olarak adres çubuğunuzdan yer işareti klasörlerinizde arama yapabileceksiniz. Yer işaretlerinden aradığınızda bulabileceğiniz bir klasör adı eklemeniz yeterli olacak.

Bu yeni özellikler kullanıcı dostu olmasının yanında, Google’ıun antitröst davaları ve arama maliyetlerindeki artış gibi faktörler nedeniyle, bu tür kullanıcı dostu özellikleri Chrome’a entegre etmeye daha açık hale gelmiş gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu