Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungXiaomi

Samsung Apple ve Xiaomi Telefon Satışlarında Son Durum Açıklandı

2022 yılı üçüncü çeyrek dönemine ait akıllı telefon satışları açıklandı. Samsung Apple ve Xiaomi sıralamasında değişim yaşandı mı?

Trendforce, küresel akıllı telefon pazarıyla ilgili en son araştırmasını yayınlayarak. Rapora göre 2022’nin üçüncü çeyreğinde akıllı telefon pazarında düşüş yaşandı. Temmuz – Eylül döneminde 289 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşirken, düşüş bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 11 seviyesinde gerçekleşti. Düşük talep ve küresel çaptaki ekonomik dengesizlikler nedeniyle markalar üretimi düşük tutarken, yeni cihazlardan ziyade envantere öncelik verdi. Samsung Apple ve Xiaomi arasındaki rekabette son duruma göz atalım.

Samsung, bir önceki çeyreğe göre %3,9’luk mini bir artışla 64,2 milyon adet cihaz satışı gerçekleştirdi. Düşük üretim nedeniyle Samsung’un yılın son çeyreğinde ise ikinci üretici olması bekleniyor.

Apple %17,6’lık bir pazar payı neticesinde 50,8 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. TrendForce’a göre Apple yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesi ve tatil dönemindeki yoğun ilgi nedeniyle son çeyreği bir numarada kapatacak. Hatta dördüncü çeyrekte satılan her dört telefondan biri iPhone olacak.

Listenin üçüncü sırasında beklendiği gibi Xiaomi’yi görüyoruz. Yüzde 13.1’lik bir pay elde eden Xiaoim’nin satışlarına Redmi, POCO ve Black Shark modelleri dahil ediliyor.  Oppo (Realme ve OnePlus dahil) dördüncü sırada yer alırken beşinci sırada ise Vivo’yu (iQOO dahil) görüyoruz.

Rapora bakıldığında dördüncü çeyrek satış tahminlerinde sadece Apple pazar payını artırabilecek. İlk beşteki diğer markaların tümünde düşüş gözleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu