Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiVideo İncelemeler

Huawei Mate 9 Parmak İzi Okuma Sensörü Test [Video]

Akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından birisi olan Huawei, Mate serisi ile üst segment pazarında ben de varım derken kendi yonga setini üreterek en büyük rakiplerine ciddi anlamda fark atıyor. Bakıldığında 3 büyük üreticinin de kendi yonga setlerini kendisinin üretmesi ve yazılımlarını da buna entegre etmeleri tesadüf olamaz diye düşünüyoruz. Bu noktada Huawei Krin yonga setinde 16 nanometre üretim sürecine geçiş yaparak özellikle güç verimliliği tarafında büyük bir işe imza attı. Mate 9‘da yani nesil Hisilicon Krin 960 yonga setine geçiş yapan Huawei yeni nesil parmak izi okuma sensörü ile de farkını ortaya koyuyor. Bugün sizlerle şimdiye kadar kimsenin yapmadığı bir incelemeye imza atıyoruz ve Huawei Mate 9 Parmak İzi Okuma Sensörü nasıl çalışıyor buna yakından bakmak istiyoruz.

Bildiğiniz gibi iki farklı parmak izi okuma snesörü var. Bunlardan birincisi fiziksel uyandırma sonrasında çalışanlar (Galaxy S7 edge, iPhone 6S); bir de dokunmanın yeterli olduğu ve fiziksel bir harekete gerek olmayan sensörler (Huawei P9, HTC 10). Yeri gelmişken bunların her ikisinin de çalıştığı tek telefonun da LG G5 ve LG V20 olduğunun altını çizelim. Huawei P9‘da parmak izi okuma sensörünü çok iyi bir noktaya taşımıştı ama Mate 9 ile birlikte parmak izi okuma sensörü bambaşka bir noktaya taşınmış.

Huawei Mate 9 Parmak İzi Okuma Sensörü Nasıl Çalışıyor?

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Türkiye’de ilk kez bizim tarafımızdan gerçekleştirilen bu ilginç testi siz değerli okuyucularımız ile paylaşalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu