Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriPlayStationSonyTeknoloji

PlayStation 5 Türkiye fiyatı ne olur? Yeni bilgiler geldi

Birçok kişinin merakla beklediği PlayStation 5 ile ilgili oldukça önemli bilgiler ve görseller sızdırıldı. Bakın yeni nesil PlayStation bize ne sunacak?

Sony ve Microsoft yeni oyun konsollarını bu yıla yetiştiremediler zira ortadaki bilgilere göre yonga seti tarafında halen çözülemeyen mimari sorunları var. Microsoft ve Sony 2020 yılı Kasım Aralık döneminde yeni nesil konsollarını tanıtacak ve 2021 Noeli öncesinde ürünler tüm dünyada satışa sunulacak. Bugün PlayStation 5 ile ilgili oldukça önemli bazı bilgiler ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere Sony, kendi teknolojisi olan BluRay diskleri kullanıyor ve bu durumun 5. nesil PlayStation ile biteceği söyleniyordu. Oysaki bugün gelen bilgilere göre bu durum yalanlandı ve Sony‘nin 100GB destekli çift katman BluRay desteğine sahip olacağı kesinleşti.

Bununa birlikte Sony‘nin 1TB, 2TB ve 2TB hafıza desteğine sahip SSD sürücüleri ile ilgili de görselleri de paylaşıldı. Yani hafızalar artarken oyun için yükleme klasörlerinde de ciddi bir artış oluyor. Bunun da bize daha iyi grafikler olarak döneceğini düşünüyoruz.

Sızan bir diğer önemli bilgi ise fiyatlandırma oldu. Avrupa satış fiyatlarının 500€ ile 800€ arasında olacağı söyleniyor. Bunun ülkemiz pazarına nasıl yansıyacağı ise belirsiz ama siz şimdiden para biriktirmeye başlayın zira dolar ve euro fiyatlarının da artmasını hesaba katarsak (inşallah düşer) yeni nesil PlayStation‘ın en yüksek versiyonun 8.000 TL seviyelerine çıkabileceğini öngörüyoruz.

Demedi, demeyin…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu