Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi K50 Serisinin İşlemcileri Belli Oldu

Redmi’nin merakla beklenen yeni canavarları için geri sayım başladı. Redmi K50 serisinde yer alacak işlemciler ise bugün sızdırıldı.

Xiaomi‘nin alt markası olan Redmi, bu yıl tanıttığı Redmi K40 serisi ile büyük başarılara imza atmıştı. Önümüzdeki yıl karşımıza Redmi K50 serisi ile çıkacak olan firmanın yine satış rekorları kırması bekleniyor. 2022’nin ilk çeyreğinde tanıtılmasını beklediğimiz bu seri hakkında bugün heyecanlandıran bilgiler ortaya çıktı. Seride kullanılacak yonga setleri sızdırıldı.

Redmi K50 serisi MediaTek’lerden beslenecek

Gelen sızıntılara göre; Redmi’den bu yıl tam dört farklı model göreceğiz. Bunlar K50, K50 Pro, K50 Pro Plus ve K50 Gaming Edition olarak isimlendirilecek. Ana model fiyatı uygun tutmak adına MediaTek’in önümüzdeki günlerde tanıtacağı ve Snapdragon 870‘ten bile hızlı olan MediaTek Dimensity 7000 yonga setinden alacak.

DSC’nin aktardığı bilgiler ışında Dimensity 7000’in 4 x 2.75GHz Cortex-A78 ve 4 x 2GHz Cortex-A55 çekirdeklerinden besleneceğini ve söyleyebiliriz. Yonga setinin grafik birimi bölümünde ise Mali-G510 MC6 kullanılacak.

Pro, Pro Plus ve Gaming Edition ise gücünü MediaTek Dimensity 9000 yonga setinden alacak. Snapdragon 8 Gen 1’e kafa tutan Dimensity 9000 görünüşe göre rakibine göre daha uygun fiyatla gelecek. Redmi’nin fiyat/performans konusunda önümüzdeki yılda da Android tutkunlarını fazlasıyla tatmin edeceğini söyleyebiliriz. Türkiye pazarına K ismi ile gelmeyecek olan bu seri yine POCO markası altında ülkemiz topraklarına giriş yapacak.

Redmi K50 SE

Kamera konusunda ise ana modelde üçlü diğer modellerde ise dörtlü kameranın yer alması bekleniyor. 120W hızlı şarja kadar çıkacak olan bu serinin RAM tarafında özellikle Gaming sürümünde 16 GB RAM seçeneğine sahip olacağı söyleniyor. Kutusundan Android 12 tabanlı MIUI 13 arayüzü ile çıkacak olan yeni seri bakalım kaç dolar fiyat etiketine sahip olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu