Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 için kritik viraj! Oldu, oldu; olmadı…

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ile ilgili bugün oldukça önemli bir rapor ortaya çıktı. Beklendiği gibi Eylül ayında tanıtım yapılacak mı?

Dünya Koronavirüs ile çalkalanıyor. Ülkemizde henüz resmi bir hasta yok ama geçtiğimiz günlerde Koronavirüs taşıyan bir kişinin transit geçiş yaptığı ülkemiz de ciddi bir tehdit altında. Mobil pazarda bu tehdit altında. Zira mobil üreticiler son dönemde üretim ve tedarik zinciri tarafında ciddi sorunlar yaşıyor. İşte bu sorunlardan etkilenecek bir marka da Apple gibi görünüyor. Zira bugün gelen raporlara göre iPhone 12 için erteleme gelebilir.

Bugün Bank of America analisti Wamsi Mohan bir rapor yayınladı ve 5G destekli ilk iPhone‘nun da iPhone SE2 ya da iPhone 9 serisinin de gecikebileceğini belirtti. Bu gecikmenin sadece tedarik süreci ile ilgili değil düşük talep ile ilgili olduğunu da bu rapora ekledi. Yani insanlar yeni bir telefon almak istemiyor; özellikle de Çin üretimi.

İphone 12

Çinli üreticiler OPPO ve Xiaomi ardı ardına telefonlar tanıtsa da onlar da ciddi stok sorunları yaşıyor. Yayınlanan raporda Apple hisselerinin sürekli olarak düştüğü de belirtiliyor. Bugün Deutsche Bank, Apple hisse senedi fiyat hedefini 305 dolardan 295 dolara indirdi.

Kısacası yeni nesil iPhone öncesinde Apple tarafında ciddi sorunlar ve sıkıntılar görülüyor. Aynı durum iPhone SE 2 modeli için de geçerli. elen haberlere göre Foxconn Mart ayının son haftası üretimleri %100 seviyesine çıkartacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu