Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone Üretimi Yeni COVID-19 Salgını Yüzünden Durdu!


COVID-19 salgını şekil değiştirmeye devam ediyor. iPhone üretimi bugün yeni bir COVID-19 salgını nedeniyle durduruldu. Apple şaşkın.

Apple‘ın ana tedarikçilerinden biri olan Foxconn, Çin’deki operasyonlarını askıya aldı. Şirket, yeni koronavirüs salgını nedeniyle iPhone üretimini durdurdu. iPhone üretimi maalesef ki bir süre askıya alınacak. Bu da stoklardaki modellerin bitmesinden sonra karaborsa oluşacağı anlamına geliyor.

Bloomberg’e göre Foxconn, kısıtlamalar nedeniyle bölgedeki faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı. Ancak şirket, karantinanın üretim üzerindeki etkisini dengelemek için üretimi şu anda halen faaliyette olan diğer tesislere taşımayı başardı. Sokağa çıkma yasağının 20 Mart’a kadar yürürlükte olması bekleniyor. Bu yasak 13 Mart 2022 Pazar günü 3.000’den fazla COVID-19 vakası bildirildikten sonra başlangıçta Çin hükümeti tarafından uygulanmıştı.

Şimdi yerel hükümet, Çin’in Shenzhen kentinde yaşayan 17,5 milyon kişiyi karantinaya aldı. Otobüs ve metro gibi çeşitli toplu taşıma araçları çalışmayı durdurdu ve şirketlerin yalnızca temel hizmetleri sağlamak için çalışmasına izin verildi. Elbette Foxconn’un üretimi zarar gördü. Apple, Foxconn’a güvenen diğer teknoloji firmalarıyla birlikte bu olayın sonuçlarıyla karşı karşıya kalacak.

iPhone SE 2022

Apple’ın kısa süre önce iPhone SE 2022, beşinci nesil iPad Air ve yeni Mac Studio’yu tanıttığını belirtelim. Ön sipariş veren müşteriler mevcut durum nedeniyle teslimatta gecikme yaşayabilir. Apple’ın elinde olmayan sebeplerden dolayı üretimin askıya alınması oldukça kötü bir durum. Ancak burada daha kötü olan yeni COVID-19 salgını. Eğer yeni bir virüs varsa ve aşılar etki etmiyorsa en başa dönebiliriz. Umarız korkulan olmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu