Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Apple ve Samsung Çip Krizi Yaşıyor! İşlemciler Yalan Olabilir!

Apple ve Samsung çip krizi yaşayan firmalar arasına dahil oldu. İki teknoloji devi yarı iletken krizinden ağır yaralar alabilir.

Samsung ve Apple, eski Austin çip fabrikasının üretimi uzun bir süre durdurmasının ardından akıllı telefon üretiminde sorunlarla karşılacak gibi görünüyor. Bu tesis, her iki büyük markanın akıllı telefonlarında kullanılan çipleri üretiyordu. Ancak üretime ara vermesinden dolayı Apple ve Samsung çip krizi yaşacak.

TheElec’in raporuna göre; yonga tesisinin askıya alınması, son zamanlarda Kuzey Amerika’yı vuran soğuk dalga nedeniyle bölgedeki büyük elektrik kesintilerinden kaynaklandı. Austin fabrikası, Güney Koreli teknoloji devinin Amerika’da sattığı amiral gemisi telefonlarında kullanılan çiplerin üretiminden sorumlu. Ayrıca, bu site aynı zamanda Apple tarafından en son iPhone’ları için kullanılan organik ışık yayan diyot (OLED) panelleri için ekran sürücüsü IC’yi üretiyor.

Çip fabrikasının ayda 20.000 gofret üretim kapasitesi var. Şirket, üretimin herhangi bir kısa vadeli askıya alınmasından etkilenmemesi için genellikle bileşenler için envanterin bir buçuk ayını stoklar. Ancak Austin tesisi, operasyonları yaklaşık iki hafta önce durdurdu. Başka bir deyişle, operasyonları yeniden başlatmak çok uzun sürerse, bu sonunda akıllı telefon üretimini de etkileyebilir.

Samsung Çip

Kaynaklara göre, tesisin normal hızda üretime yeniden başlaması yaklaşık iki ay sürecek. Bu, şirketin akıllı telefon üretimini etkilemeye başlamadan önce üretimin normal seviyelere ulaşması için Nisan ortasına kadar vakti olacağı anlamına geliyor.

Samsung’un selefinden yaklaşık yüzde 15 daha yüksek talepli olan Galaxy S21 serisinin yaklaşık 30 milyon adet üretmesi bekleniyordu. Ancak Austin yonga fabrikasının durdurulmasıyla, bu sayı 20 milyon adede kadar düşebilir. Yarı iletken krizine bir de fabrika krizinin eklenmesi telefonların üretimini olumsuz etkileyecek. Umarız en kısa sürede bu sorunlar çözülür ve telefonlar eski seyrinde üretilmeye devam eder.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu