Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknolojiWindowsXbox

Xbox Series X Teknolojisi PC’ye Geliyor!

Xbox Series X ve Series S konsollarında yer alan DirectStorage API sürpriz bir şekilde PC’ye de geldi. Oyunlar artık Windows’ta yağ gibi akacak.

İki yıl önce Xbox Series X ve Series S konsolları ile tanıtılan DirectStorage API, sonunda PC’ye geldi. Bugünden itibaren Windows oyunları bu araç setini destekleyebiliyor.  GDC 2022 etkinliğinde Microsoft, API’yi bir kez daha sunacak ve aynı zamanda kullanımıyla ilgili bir takım ipuçları ve önerilerde bulunacak. Peki, bu yeni API bizlere neler sunacak?

DirectStorage sayesinde SSD’nin performansı artırılıyor. PC’nin donanımlarının daha rahat iletişim kurmasını sağlayan bu API oyunlarda FPS düşmesinin önüne geçecek. Çok yakında konsolda nasıl oyun oynuyorsanız PC’de de akıcı bir şekilde oynayabileceksiniz.

DirectStorage API’sinin, hızlı sürücülere sahip modern PC’lerde performansta önemli bir artışa izin vermesi gereken, işlemciyi atlayarak video kartının doğrudan SSD’den veri yüklemesine izin veren bir dizi araç olduğunu belirtelim. API orijinal olarak ilk olarak Xbox Serisi için geliştirildi. Bu özelliğin PC’ye gelecek olması oldukça sevindirici.

Konu ile ilgili açıklama yapan Xbox cephesi şu açıklamalara yer verdi;

Bilgisayarınızı DirectStorage oyunlarına hazırlamak istiyorsanız birkaç önerimiz var. DirectStorage, Windows 10 çalıştıran cihazlarla uyumludur. Ancak Windows 11, yerleşik en son depolama optimizasyon özelliklerine sahiptir ve oyun için önerilen seçeneğimizdir. Avantajları herhangi bir depolama aygıtında görebilseniz de, oyunları NVMe özellikli bir SSD’ye yüklemek IO performansını en üst düzeye çıkaracak ve DirectStorage’dan tam olarak yararlanmanıza yardımcı olacaktır. Gelecekte DirectStorage ile gelecek daha fazla oyun için bizi izlemeye devam edin!

Sıradaki ne?

DirectStorage’ın bu sürümü, geliştiricilere oyunlarını yeni IO modeline geçirmek için ihtiyaç duydukları her şeyi sağlıyor ve biz de CPU’yu boşaltmak için daha da fazla yol üzerinde çalışıyoruz. Yol haritamızda bir sonraki adım, geliştiricilere kaynaklar ve donanım kullanımı üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak bir özellik olan GPU dekompresyonu olacak. Ayrıca, çalışma zamanının mevcut uygulamasını optimize etmeye, geri bildirimi entegre etmeye ve iyileştirmeye devam edeceğiz.

DirectStorage

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu