GenelGündem

Borsa ve Döviz’den Kazanç Elde Edenler Dikkat: %40 Vergi Yolda!

TL'nin değerinin yükseltilmesi amacıyla borsa ve dövizden kazanç elde eden kişiler için % 40'a kadar vergi yükseltmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan: “TL’nin değer kaybettiği süreç sona erdi” açıklamalarında bulunmuştu. Bu açıklamalardan sonra ortaya çıkan bu yeni habere göre döviz talebini kısmak için bankalara zorunlu karşılıklı arttırma dahil bir dizi yeni yük getirilmişti. Sıra doğrudan döviz tasarrufu yapan ve son zamanların borsa ve halka arz çılgınlığından kazanç yapanlara geldi.

Son yıllarda maalesef Türk Lira’mızın değerinin düşmesinden dolayı hükümet farklı çıkış yolları aramaya başlıyor. AKP’li milletvekillerinin TBMM’ye sunduğu yeni torba yasasına göre borsa ve dövizden elde edilen gelirlerin vergi oranının %40’a çıkarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yetki verilecek.

borsa vergi
borsa vergi

Önce Döviz Biriktirenlere, Sonra ise Borsa ile Kazanç Yapanlara Ek Vergi Getirilecek

Torba teklifin 12’nci maddesiyle yabancı para cinsinde ihraç edilen menkul kıymetlerden (Eurobond veya dolarlı borçlanma senetleri) sağlanan getiriler ile bankalara döviz cinsinden açılmış hesaplardan elde edilen faiz ve kâr payı gelirlerinden yüzde 40’a kadar vergi alınması konusunda Cumhurbaşkanı’na yetki verilmesi öngörülüyor.

Şu an mevcut arttırma yetkisi %30 ile sınırlı ve vergi yükü ise %25’e kadar çıkartılmıştı. Bu yeni gelecek olan torba yasayla Cumhurbaşkanı’nın, borsada hisse senedi alım satımından elde edilen kazançlara uygulanan vergi oranlarını yüzde 15’e kadar artırma yetkisinin, ‘yüzde 40’a kadar‘ şeklinde yükseltilmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu