Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji Haberleriİndirim HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Pro Fiyatı Dip Yaptı!


Apple, Türkiye dışında diğer ülkelerde fiyatlar düşürmeye devam ediyor. Üretimi duran iPhone 12 Pro komşu ülkede indirime girdi.

Apple’ın WWDC 22 etkinliğinden sonra Tükiye fiyatlarında ciddi zamlar yapılmıştı. Bu zamlardan sonra iPhone almak resmen hayal oldu diyebiliriz. Aslında Apple’ın burada şu yok. Kurların sürekli yükselmesi ve her gün vergilere zam gelmesinden dolayı bu iPhone zammının yapılması bekleniyordu. Yani bu noktada Apple Türkiye’ye laf edemeyiz. Ancak iPhone 12 Pro modelinin komşu ülkede fiyatının düşmesi biraz düşünmemiz gerektiğini bizlere gösteriyor.

Rusya’ya karşı ambargo uygulayan Apple, pazara yeni ürün gönderimini durdurmuştu. 2020 yılında 100.000 rubleye satılan telefon son indirim sonrası 71.999 rubleden satılmaya başlandı. Yaklaşık 21.000 TL’ye satılan telefonun fiyatının bu seviyelere gelmesi normal. Çünkü Rusya’da bizdeki gibi 1 telefon devlete 1 telefon kendinize satın almıyorsunuz. Savaşta olmasına rağmen sağlam ekonomisi ile tüm dünyaya kafa tutan komşu ülkemiz Rusya, telefon pazarında bu yıl yine de bir daralma yaşayacak.

Özellikler Amerikan menşeli firmaların Rusya’ya uygulamış olduğu ambargolardan dolayı pazara ithal edilen ürünlerde ciddi bir düşüş yaşandı. İnsanların tedirgin bir ortamda para harcamayıp birikim yapması da satışların düşeceğinin en büyük işareti diyebiliriz.

taksitle telefon

Son olarak ülkemize dönecek olursak; Apple Türkiye’nin ülkemizdeki dolar kurunu 20 civarından aldığını belirtelim. Ancak kurlar böyle yükselmeye devam ederse bir zammı daha yakın zaman içerisinde görebiliriz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu