Güncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei MWC 2024’te Yapay Zeka Atılımı Yaparak 5.5G’nin İlk Yılını Değerlendirdi

Huawei MWC 2024'te yapay zeka ve bulut teknolojilerini sektörün önde gelen liderleriyle Advance Intelligence’ tanıtım alanında ağırladı.

Huawei, MWC 2024 etkinliğinde birçok yenilikçi yaklaşımı ile sahne aldı. Küresel mobil operatörler, iş ortakları ve fikir liderleriyle bir araya gelerek ağ,bulut ve yapay zeka teknolojilerini tartıştı. 5G’nin olumlu iş döngüsünü hızlandırmayı ve yaklaşan 5.5G dönemine hızlandırmayı amaçlayan Huawei, tam bağlantılı ve akıllı bir dijital dünya için ortaya koyduğu fikir ve çözümleri katılımcılarla bir araya getirdi. Huawei yapay zeka atılımlarını sürdürürken, operatörler ticari 5.5G’nin ilk yılını başarıyla tamamladı.

Huawei MWC 2024’te Yapay Zeka İçeren 5.5G, F5.5G ve Net5.5G Özelindeki Ürün ve Çözümlerini Tanıttı

2023 yılı sonuna doğru dünyada 300’den fazla 5G ticari ağı hayata geçirildi. Bu alanda 1,6 milyardan kullanıcıya hizmet verildi ve küresel 5G kullanıcılarının büyüme oranının, aynı dönemdeki 4G kullanıcıların büyüme oranından yedi kat daha yüksek olması dikkat çekti. Huawei ayrıca, yeni 5.5G uygulamalarının ve senaryolarının daha yüksek gereksinimleri karşılaması için, dünyanın önde gelen mobil operatörleri ve endüstri ortaklarıyla iş birliği yaptı ve bu iş birliği ile 5.5G teknolojisinin doğrulanmasını ve ağ dağıtımını teşvik ederek, 5.5G pazarının genişlemesine katkı sağladı.

Ayrıca firma mobil operatörlerin dünya çapında 20’den fazla şehirde 5.5G ticari doğrulama ve testlerine başlamasına da destek verdi. Orta Doğu, Körfez İşbirliği Konseyi’nin (GCC) altı üyesinin tamamının 5.5G 10 Gbps hız doğrulamasını, ek olarak RedCap ve pasif IoT gibi yeni hizmetlerin inkübasyonunu tamamlamasıyla, 5.5G gelişimi konusunda genel bir fikir birliğine de imza atılmış oldu. Çin’in anakarasındaki üç büyük operatör, büyük şehirlerde 5.5G ağ dağıtımına başladı.

Huawei Enterprise da MWC kapsamında, ‘Endüstriyel Zekayı Hızlandırmak için Lider Altyapı’ temasıyla on farklı sektör için yeni akıllı dijital çözümleri ve bir dizi amiral gemisi ürünü tanıtacak. Huawei, Tüketici Elektroniği Grubu da moda ve teknolojiyi bir araya getiren amiral gemisi ürünlerini yine MWC 2024 katılımcılarıyla paylaşacak. Huawei’in ‘Fashion Forward’, ‘Creation of Beauty’ ve ‘Fitness & Health’ gibi senaryo tabanlı deneyim alanlarında, şirketin en güncel akıllı ürünleri yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu