Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknolojiXbox

Xbox Series X Türkiye’de Tofaş Şahin fiyatına satılacak!

Xbox Series X ve Series S modellerinin Türkiye fiyatı resmiyete kavuştu. İşte Türkiye’de konsol oyunculuğunu bitiren o fiyatlar.

Korkulan oldu. 7.499 TL‘yi mumla aramaya başlayabiliriz. Çünkü Xbox Türkiye, Xbox Series X ve Series S‘in Tofaş Şahin parasına satılacak fiyatlarını açıkladı. Yapılan resmi açıklamaya göre; tüm dünya ile aynı anda yeni nesil oyun konsolları Türkiye’de de satışa sunulacak. Ancak tek bir farkla. O fark da yurtdışı fiyatının tam 18 kat daha pahalısına!

Avrupa’da 500 Euro‘ya satılacak olan Series X’in Türkiye fiyatı tam 9.299 TL olarak açıklandı. Evet yanlış okumadını tam dokuz bin ikiyüz doksandokuz Türk Lirası. Şu an bu paraya Türkiye’de sizi rahat bir şekilde 10 yıl götürecek PC’ler varken, bu fiyata konsol satmak maalesef ki ülkemizdeki konsol oyunculuğunu bitirecek gibi görünüyor.

Hadi diyelim bu parayı gaza geldiniz beyniniz ile düşünemediniz verdiniz diyelim. Oyun fiyatları? İşte o nokta daha da can sıkıcı. Yeni nesilde oyun fiyatları Avrupa’da 10 Euro daha pahalı olacak. Bu fiyat Türkiye’ye 150 TL olarak yansıyacak. Yani yeni nesil oyunlar ülkemizde 750 TL ve üzerinde satılacak. Bunlar dijital fiyatları. Kutulu fiyatlar ise muhtemelen 799 TL’yi bulacak.

Xbox Series X

Maalesef ki hem konsol hem de oyun fiyatları bu seviyelerde daha uzun süre duracak gibi görünüyor. En iyi ihtimalle 1 Ocak 2021 tarihinde söz verildiği gibi ek vergi yüzde 20‘ye inerse konsolun fiyatı 7.499 TL‘ye düşecek.

Son olarak daha düşük donanımlı olan Series S’in fiyatının 5.399 TL olduğunu belirtelim. Series S maalesef ki 4K deneyiminde oyun sunamıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu