Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 11 Deep Fusion özelliği nedir? İşte örnekler

iOS 13.2 güncellemesi ile iPhone 11 ailesinin kullanımına sunulan iPhone 11 Deep Fusion özelliği nedir? Örneklerle açıklayalım…

Apple iPhone 11 ailesi ile birlikte yeni bir fotoğraf algoritması geliştirdiğini açıkladı. Deep Fusion adı verilen bu yeni algoritma oldukça önemli bir iyileştirmeyi de beraberinde getirdi. Bildiğiniz üzere son dönemde ultra gece modu denen yeni yazılımlar ile telefonların inanılmaz gece performanslarına sahip olmaya başladıklarını görüyoruz. Burada birden fazla fotoğraf çekilmesi üzerine bir ekosistem kurulu. Açıkçası iPhone 11 Deep Fusion özelliği de tam olarak bunu sağlıyor.

Apple’ın yaptığı açıklamaya göre Deep Fusion özelliği ile 8 ayrı fotoğraf ve bir de uzun pozlama fotoğraf çekiliyor. CPU içine yerleştirilmiş Neural Engine motoru sayesinde yapılan bu özel işlem sonrasında tüm bu fotoğraflar birleştiriliyor ve çok daha fazla detayın ortaya çıktığını görüyoruz. Peki bu nasıl oluyor?

Aslına bakarsanız bu teknoloji 2014 yılında OPPO tarafından Find 7 serisinde kullanılmıştı. OPPO, 13 megapiksel kamera sensörü ile 50 megapiksel fotoğraf boyutuna ulaşıyordu. Bu uygulamaya Ultra HD adı verilmişti ve 4 farklı 13 megapiksel fotoğraf üst üste konuyordu ve böylece çözünürlükte bu seviyelere çıkıyordu. Apple ise bu teknolojiyi daha da ileri getirerek ardı ardına çekilen 8 fotoğraf ile bir uzun pozlamayı daha net bir hale getirmek için kullanıyor. Çözünürlük ne oluyor? Bu kısım tam bir muamma ama yapacağımız testlerde bu konuda da bilgi vereceğiz.

Şimdi dilerseniz hem Deep Fusion kullanılarak hem de Deep Fusion olmadan çekilen fotoğrafları sizlerle paylaşalım ve yorumu da yine sizlere bırakalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu