Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple USB-C’li iPhone Modelini Test Etmeye Başladı


Avrupa Birliği’nin USB-C’yi standart hale getirmesi ile Apple harekete geçti. USB-C’li iPhone modeli şimdiden test edilmeye başlandı.

Avrupa Birliği nihayet çok geç de olsa Avrupa bölgelerinde satılacak tüm elektronik cihazların USB-C bağlantısına sahip olma zorunluluğunu getirmişti. Android dünyası için bu bir sorun değildi. Çünkü yıllardır Android telefonlar USB-C’yi kullanıyor. Bu Apple için kötü haberdi. Apple yıllardır Lightning girişini kullanıyordu. Ancak Cupertinolu firma USB-Cli iPhone modelini test etmeye başladı.

Apple’ın bu yıl tanıtacağı iPhone 14 serisinde yine Lightning bağlantısına yer vermesi bekleniyor. Bu değişim 2023 yılında yaşanacak. Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone 15 serisinde Lightning yerine USB-C’yi göreceğiz. Ancak son gelen bilgiler, USB-C’nin sadece iPhone 15 Pro modellerinde olacağı yönünde.

iPhone üreticisi bildiğiniz gibi donanım konusunda her zaman kendi standartlarını kullanıcılarına dikte eder. Bu yüzden firmanın 2023 yılında tüm girişleri kaldırıp sadece kablosuz şarja yer verme ihtimali de bulunuyor. Ancak bunu yapmak çok büyük bir risk. Lightning ve USB-C sadece şarj etmek için değil veri aktarmak için de kullanılıyor. MagSafe ile veri aktarmak şimdilik biraz zor görünüyor. Ancak imkansız değil.

iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro’nun tasarımı böyle olacak

Bu yıl tanıtılacak olan modellerde yine Lightning bağlantısını kullanacak olan firma maalesef ki fiyatlara zam yapacak. Yeni modeller ortalama 100 dolar daha pahalıya satılacak. Çip krizi ve enflasyondan dolayı Apple’ın fiyatlarında artık ciddi bir artış yapması kaçınılmaz sondu…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu