Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSony

Sony Xperia 1 VI Kamerasıyla Fark Yaratacak

Sony bir sonraki amiral gemisi telefonu Sony Xperia 1 VI ile kamera tarafından en büyük gelişimi sağlamaya hazırlanıyor.

Sony, dünyanın en büyük mobil sensör üreticisi olmasına rağmen akıllı telefonlarında beklenen kamera performansını gösteremiyor. Marka bir sonraki amiral gemisi telefonu olacak Sony Xperia 1 VI ‘te büyük bir gelişim sağlamayı hedefliyor. Detaylara göz atalım…

Bir satış temsilcisinden kaynaklandığı iddia edilen en son iddialara bakılırsa Sony, bir sonraki amiral gemisini 2024’ün başlarında duyuracak. Bu dönemde gerçekleşen Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi, Xperia 1 VI için en uygun tanıtım anı olacaktır. Yine bu dönemde Xiaomi 14 serisi ve Galaxy S24 Ultra gibi Snapdragon 8 Gen 3’ten güç alan kimi amiral gemisi Android telefonlar küresel çapta çıkış yapacak.

Kaynağın aktardığı diğer bilgiler telefonun kamera detayları hakkında. Rapora göre Xperia 1 VI’da oldukça büyük ve 6x yakınlaştırma gerçekleştiren bir kamera yer alacak. Bu kameranın yaklaşık 140 mm odak uzaklığıma sahip olacak. Mevcut telefonlarda bu kamera 125 mm odak uzaklığında olup, 5x yakınlaştırma gerçekleştiriyor. Xperia 1 VI’daki aynı zamanda Sony’nin Clear Image Zoom özelliklerine de sahip olacak.

Son olarak Xperia 1 VI, Sony’nin sürdürülebilir bir pakette, yani geri dönüştürülmüş malzemelerle ve aksesuarsız olarak gönderilme geleneğini sürdürecek.

Akıllı telefon dünyasında varlığı tartışma konusu olan Sony, halihazırda birçok ülkeden resmi olarak çıkmış durumda. Markanın mobil birimi resmi olarak ülkemizde yok ve Xperia 1 VI ülkemizde satışta sunulmayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu