Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Trump Tim Cook ile el sıkıştı! Kelin ilacı olsa…

Bugün gerçekleştirilen Donald Trump Tim Cook görüşmesi sonrasında neler yaşandı. Donald amcanın beklentisi ne? İşte detaylar…

Amerika dünyanın süper gücü. Bu gücün 5G konusunda oldukça geride kalması ise bir o kadar ironik. Peki bu böyle mi devam edecek? Açıkçası bunu bilemiyoruz ama Amerikan Hükumeti bunun böyle devam etmemesi için görüşmelere başladı. Bugün yapılan Donald Trump Tim Cook görüşmesi oldukça samimi bir havada geçti ve Amerikan Başkanı Donald Trump 5G ağlarının gelişmesi için Tim Cook‘dan yardım istedi.

Yardım istedi ama daha Apple‘ın 5G telefonu yok. Bırakın telefonu 5G modemi ile ilgili bilgi bile ortada yok. Huawei, Nokia ve Ericsson 5G ağlarının yapılandırılması için bugün dünya üzerindeki yegane üreticiler ama bunların üçü de Amerikalı değil. Trump bu konuda Cook’dan yardım istese de görünen o ki sanki Tim Cook’un bu konuda yardıma ihtiyacı var. Android ekosisteminde 5G destekli orta segment telefonların 285 dolar seviyesine gerileyeceği 2020 yılının sonunda 5G destekli bir iPhone görebileceğiz. Apple‘ın ağ sınıflandırması ve yapılandırması tarafında bir bilgisi ve yardımı olabilir mi bunu bilemiyoruz.

Bu noktada Amerika, Qualcomm ve Cisco ile de çalışmak istiyor ve bu üreticilerin Amerika‘nın 5G ağlarına destek olması gerektiğinin altını çiziyor. Çiziyor ama Apple, Qualcomm ve Cisco da dahil olmak üzere bu üç üreticinin Huawei‘nin yaptığı işin çeyreğini yapmayı beklemek oldukça trajikomik oluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu