Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD RX Serisi Ekran Kartlarına Büyük Zam Kapıda!

Grafik devinin AMD RX serisi ekran kartları büyük zam ile karşı karşıya. İşte müşterileri üzen gelişmenin detayları karşınızda.

Board Channels’ın son raporlarına göre AMD, RDNA2 destekli Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarının fiyatlarını artırmış olabilir. Çip krizinin zirve yaptığı ve ekran kartı bulunabilirliğinin çok düşük olduğu dönemlerde bu gelişme donanım müşterilerini oldukça üzdü.

AMD, Ortakları için Tüm Radeon RX 6000 Ekran Kartlarının Fiyatlarına %10 Zam Yapacak

Birkaç gün önce, AMD’nin RX 6000 serisi grafik kartlarının dünya genelinde önerilen perakende satış fiyatının neredeyse iki katı fiyatla satıldığını bildirmiştik. Ancak yukarıda belirttiğimiz son rapor ile en kötüsü henüz gelmedi.

AMD RX

Board Channels Forums, RX 6000 serisi grafik kartlarının fiyatının keskin bir şekilde yükselmeye devam edeceğini ve fiyat artışının tüm 6000 serisi grafik kartlarını etkileyeceğini ve %10’luk zammın belirli bir bölgeyle sınırlı olmayacağını açıkladı.

Gelişmelerin ardından AMD, ortaklarına RX 6000 serisi kartlarının fiyatlarını bu yeni zamma göre ayarlamaları konusunda bilgi verdi. Bu nedenle, tüketicilerin halihazırda ödediklerinden daha yüksek fiyatlar ödeyeceklerini bekliyoruz.

Bu gelecek olan zammın nedeni ise TSMC’nin dökümhane maliyetleri ve  7nm silikon satın alma fiyatları olarak gösterildi. Çip krizi ile fiyatı iyice artan yarı iletken ticareti, gördüğünüz üzere bilgisayar donanımlarının fiyatlarına kötü etkilerde bulunmaya devam ediyor.

Ekran kartı pazarının 2023 yılına kadar normale dönmesini beklemiyoruz, bu yüzden o zamana kadar bu tarz fiyat artışları ve kıtlıklar görmemiz söz konusu. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu