AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPhone 11 İşlemcili Apple Monitör Geliyor

Apple’ın iPhone 11’in işlemcisi olan Apple A13’e sahip monitör üzerinde çalıştığı söyleniyor. Peki, yeni Apple monitör nasıl olacak?

Cupertinolu teknoloji devi yeni ürünleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Özellikle sinemacılık ve fotoğrafçılık sektörü için geliştirmiş olduğu Pro Display XDR ekranı ile büyük beğeni toplayan Apple’ın yeni bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. J327 kod isimli Apple monitör ilginç bir şekilde iPhone 11’in işlemcisi olan Apple A13 Bionic yonga seti ile gelebilir.

Peki, bir monitör neden bir işlemciye ihtiyaç duyuyor? Bu sorunun henüz bir cevabı yok. Daha önce Apple’ın kendi GPU’lu bir monitör üzerinde çalıştığına dair söylentiler vardı. Belki de proje tam olarak budur ve monitöre bağlı bilgisayarın grafik çekirdeğini boşaltmak için GPU’ya ihtiyaç vardır. Ayrıca platformda bir AI modülünün bulunması, monitöre yeni işlevler sağlayabilir.

Apple‘ın yapay zeka konusunda oldukça gelişmiş özelliklere sahip olan A13 Bionic yonga seti ile ne sunacağı şimdilik bilinmiyor. Muhtemelen bu işlemci TruTone ve diğer ekran teknolojilerini çalıştırmak için kullanılacak. Bir ihtimal ise bu monitörün kendi kendine renk kalibrasyonu yapacağı yönünde. Eğer renk kalibrasyonunu kendi yapabilirse özellikle fotoğrafçılık alanında bu monitör bulunmaz bir nimet olabilir.

Apple

Apple’ın Pro Display XDR ekranı fiyatından dolayı çok eleştirilmişti. Aslında bu eleştiriler tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor. Pro Display XDR ayarındaki profesyonel bir Sony referans monitörünün fiyatı Pro Display’in 4-5 katı fiyatına satılıyor. Bu monitörün herkes için üretilmediği sadece profesyonel alanda kullananlara hitap ettiğini bir kez daha hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu