Akıllı TelefonAppleGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 14.5 ile Apple Google’ı Saf Dışı Bırakıyor!

Apple’ın henüz test aşamasında olan iOS 14.5 güncellemesi, Google’ı saf dışı bırakıyor. iPhone sahipleri artık Google’sız daha güvenli.

Gizlilik konusunda her zaman temkinli davranılması gereken Google, kullanıcılarının tüm verilerini topluyor. Google’a girdiğiniz veya Google ürünü kullandığınız zaman tüm verilerinizin Google’da olması Apple’ı rahatsız etmiş durumda. Apple bu yüzden iOS 14.5 güncellemesi ile Google’ı saf dışı bırakmak için kolları sıvadı. Peki, Apple’ın yeni güvenlik sistemi nasıl çalışıyor?

iOS 14.5 güncellemesi Google’ı üzecek

Bildiğiniz gibi Safari tarayıcısından arama yaptığınız zaman (varsayılan arama motoru Google ise) aramalar direkt Google üzerinden yapılıyor. Yani Apple bu noktada herhangi bir müdahelede bulunamıyor. Beta aşamasında olan yeni güncelleme ile Apple, “Eyy Google! Sen kimsin ya!” diyor ve tüm trafiği kendisi yönlendiriyor.

Proxy aracılığı ile Google üzerinden yapılan aramalarda Apple devreye giriyor ve güvenli bağlantıyı Cupertinolu teknoloji devi sağlıyor. Mart sonu herkesin beğenisine sunulacak olan bu özellik opsiyonel olacak. Yani kullanıcı isterse direkt olarak Google yönlendirmesi ile arama yapabilecek.

iOS 14.5

Apple’ın yeni gizlilik özelliği sadece Safari tarayıcısında çalışacak. Yani Chrome, Firefox veya Opera gibi tarayıcı kullanıyorsanız bu özelliği açsanız bile kullanamayacaksınız. iPhone sahiplerine tavsiyemiz telefonlarında güvenlikleri, daha az batarya tüketimi ve stabilite için Safari tarayıcısını kullanmalarından yana olacak.

Apple ile Google arasındaki gizlilik savaşında kazanan yine Apple olacak gibi görünüyor. Bakalım Google cephesinden Apple’ın Proxy ile alınan yönlendirme özelliğine bir cevap gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu