Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerVivo

Vivo V2 Görüntü İşlemcisiyle DxOMark’a Göz Kırpıyor

Vivo V2 görüntü işlemcisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Yeni nesil işlemcideki gelişmeler kamera performansı önemli derecede artıracak.

Vivo geçtiğimiz mobil fotoğrafçılık alanında bazı teknolojileri açıklığa kavuşturdu. Marka şimdi bunları bir arada sunan Vivo V2 görüntü işlemcisini duyurdu. Daha önce piyasaya sürülen V1 ve V1+ ile karşılaştırıldığında, V2 işlemcisinden kaliteli çekim elde etmek için birçok iyileştirme yapıldı.

Vivo V2 Görüntü İşlemcisi Fazlasıyla İddialı

Yeni çip vivo V2 ile yeni nesil işlemci MediaTek Dimensity 9200 arasında yüksek hızlı iletişim sağlamak için çift çekirdekli bağlantı teknolojisi benimseniyor. Farklı mimariler ve komut setleri kullanmalarına rağmen, çipler arasında senkronizasyon saniyenin sadece 1/100’ünde gerçekleşti. Böylece veri ve işlem gücünün optimum koordinasyonunu sağlanabiliyor.

Vivo V2, yüksek işlem gücü ve veri yoğunluğu için DLA-Vivo AI derin öğrenme hızlandırıcı modülü ve yerleşik büyük kapasiteli SRAM önbelleği içermekte. Bunlar çipin, NPU’larda yaygın olarak kullanılan harici DDR bellek kullanımına kıyasla teorik maksimum güç tüketimini %99,2 ve enerji verimliliği oranını ise %200 oranında azaltıyor. Basitçe ifade etmek gerekirse, vivo V2 ana yonga seti üzerindeki yükü ve güç tüketimini azaltmanıza ve çekim sırasında veri işlemeyi önemli ölçüde hızlandırmanıza olanak tanıyacak.

Şirket ayrıca bir kez daha mevcut görüntüleme teknolojilerinden bahsetti. Örneğin, Ultra Zoom EIS, IMU, OIS ve EIS’i birleştirerek, yakınlaştırmanın beş katıyla çekim yaparken ayrıntıların %35’inin geri yüklendiğini ve titremeyi azalttığını söyledi. Buna ek olarak, sıfır gecikmeli çekim teknolojisi duyuruldu.

Son olarak düşük ışık koşullarında sensörün hassasiyetini artırır ve ideal olmayan koşullarda bile net ve yüksek kaliteli fotoğraflar çekmek için RawEnhance 2.0 çoklu çerçeve kaplama yöntemini kullanmakta. Dimensity 9200 ile birlikte vivo V2 işlemcisi ilk olarak Vivo X90 serisinde yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu