AppleGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Apple Yeni Pro Display XDR Üzerinde Çalışıyor


Apple’ın yeni Pro Display XDR modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu monitörde daha iyi Apple M yonga setinin yer alması bekleniyor.

Monitör konusunda Apple 2019 yılında büyük bir sıçrama yaşamıştı. Pro Display XDR ile karşımıza çıkan firma standartları belirlemişti. Ancak bu model artık eskidi diyebiliriz. Bu yüzden yeni Pro Display XDR monitörün gelmesi bekleniyordu. Yeni rapor, şirketin harici ekran serisini genişletmeyi planlayabileceğini gösteriyor. Yeni monitörlerin Apple’ın tescilli yonga setleri ile donatıldığı söyleniyor.

Apple’a yakınlığı ile bilinen Mark Gurman, yeni monitörlerin teknik özelliklerine ilişkin herhangi bir detay paylaşmadı. Ancak bunlardan birinin Por Display XDR’nin güncellenmiş bir versiyonu olduğunu belirtti. Diğer bazı raporlar monitörün 7K çözünürlük ve 245 ppi piksel yoğunluğu sunan 36 inçlik bir ekrana sahip olabileceğini gösteriyor. Şu anda, şirketin Studio Display’in güncellenmiş bir sürümünü piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığı belli değil.

Ekim ayında, DSCC CEO’su ve ekran analisti, Apple’ın 2023’ün ilk çeyreğinde 27 inçlik bir mini LED monitör çıkarabileceğini açıkladı. Bu cihaz, ProMotion destekli güncellenmiş Studio Display olabilir.

Yeni Pro Display XDR

Mevcut Studio Display modelde, 5K çözünürlük ve 600 nit parlaklık üreten 27 inç ekran yer alıyor. Bu model Apple A13 Bionic çip, 12 megapiksel ultra geniş lens ve Dolby Atmos destekli altı hoparlörlü ses sistemine sahip. Bağlantı cephesinde, 3 x USB Type-c bağlantı noktası ve bir Thunderbolt bağlantı noktası sunuyor.

Tepe model Pro Display XDR ise 6K çözünürlük, 218 ppi piksel yoğunluğu ve 16:9 en boy oranı sunan 32 inç IPS LCD panele sahip. apple2ın bu bağlamda çözünürlüğü artırması ve 7K bir deneyim sunacak olması oldukça heyecanlandırıcı olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu