GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSony

Yeni Sony Xperia Çok İddialı! “Bir Akıllı Telefondaki En İyi Kamera”

Yeni Sony Xperia telefon kamera tarafında epey iddialı görünüyor. Hatta Sony’ye göre bir akıllı telefondaki en iyi kamerayı göreceğiz.

26 Ekim tarihinde küresel çapta gerçekleşecek etkinlikle birlikte yeni bir Sony Xperia telefon tanıtılacak. Sony etkinliğe kısa bir süre kala telefon hakkında çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Japon üreticiye göre önümüzdeki hafta tanıtılacak Xperia akıllı telefon en iyi mobil kameraya sahip olacak.

“Bir akıllı telefondaki en iyi kamera” sloganıyla paylaşılan telefonun Xperia 1 III Pro olması bekleniyor. Tabii isimlendirmenin nasıl olacağı henüz net değil. Diğer taraftan Sony mobil dünyasının bir numaralı sensör tedarikçisi olmasına karşın bugüne dek hiçbir zaman mobil kamera performansında premium segmenti zorlayamadı.

Bu defa ise işler değişmiş olabilir. Sony’nin bu iddialı sloganı kullanmasının arkasında DxOMark’ın performans değerlendirmesi yatıyor olabilir. Malumunuz son dönemde birçok üretici daha telefon tanıtılmadan kamera incelemesi için DxOMark’a gönderiyor. Sony de bu yolu izleyip telefonu site tarafından derecelendirmiş olabilir.

Sony Xperia Pro

Peki sözü edilen Xperia telefonun kamera özellikleri nasıl olacak? Bu noktada kesin bir bilgi henüz gelmiş değil. Fakat yakın zamanda güvenilir bir kaynak sonraki Sony Xperia telefonda yer alacak kamera paketi hakkında bazı detaylar aktardı.

Bu bilgiler arasında Sony’nin dört adet 48 megapiksel arka kameraya sahip bir telefon üzerinde çalışıyor. Bu telefonda ana kamera 50 megapiksellik bir sensör taşıyacak, fakat biraz kırpma ile kameranın çözünürlüğü 48 megapiksele indirilecek.

Sensör tipleri hakkında bilgi yok, fakat beklentimiz ana kamera, ultra geniş açılı kamera, telefoto kamera ve periskop kamera şeklinde. Sony’nin kamera odaklı telefonunun neler sunacağını bizlerde merakla bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu