Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriQualcommSamsungTeknoloji

Qualcomm Hızlı Şarj 4 Plus (+) Bize Ne Sunuyo?r

Akıllı telefon pazarı her geçen gün değişiyor ve gelişiyor. Değişmeyen ve gelişmeyen tek donanım ise piller ve pillerin genel yapısı. Uzun yıllardır lityum iyon piller her alanda kullanılıyor ve bu pillerin daha dar alanda daha fazla mili amper değeri sunması bir türlü sağlanamıyor. Yapılan çalışmalar ise güvenlik sebebi ile halen geçerli protokolleri geçebilmiş değil. Bundan dolayı da üreticilerin “pilleri geliştiremiyorsak şarj adaptörlerini geliştirelim” mantığı ile farklı gelişimler gösterdiklerine şahit oluyoruz. Qualcomm yeni tanıttığı Snapdragon 845 ile Qualcomm Hızlı Şarj 4 Plus (+) teknolojisini kullanacağını duyurdu. Samsung üretimi olacak Snapdragon 845’in tam karşısında Galaxy S9‘da kullanılacak Exynos 9810 bulunuyor. Gelen ilgi bilgiler Galaxy S9‘da kullanılacak yeni nesil Exynos 9810‘nun da Hızlı Şarj 4 Plus (+) desteği sunacağını ortaya koyuyor.

Qualcomm Hızlı Şarj 4 Plus (+) Nasıl Çalışacak?

  • Ortaya çıkan belgelere göre Hızlı Şarj 4 Plus (+) 2 farklı güç girişiyle çalışacak. Hatırlarsanız Samsung Galaxy Note 3‘te aslında bu teknolojiyi yıllar önce kullanmıştı ama burada büyük bir değişim yaşanacak. Yani bir havuzu doldurmak için bir yerine iki musluk kullanılacak.
  • Bu süreci kontrol altında tutabilmek içinse Akıllı Termal Dengeleme adı verilen yeni nesil bir güvenlik protokolü kullanılacak. Telefonun ortam sıcaklığını bile kontrol etmesi anlamına gelen bu yeni nesil teknolojiyi oldukça merak ediyoruz.
  • Yenilenmiş güvenlik önlemleri sayesinde hem telefonun, hem bataryanın ve hem de şarj cihazının sıcaklıkları takip edilerek istenmeyen kısa devre ya da sıcaklığa bağlı alev almanın önüne geçilecek.

Editörün Notu: Fazla uzağa gitmeye gerek olduğunu düşünmüyoruz. Zira üreticiler Oppo’nun VOOC teknolojisinde tam olarak neyi nasıl yaptığını algılarlarsa sorun ortadan kalkacaktır…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu