Akıllı TelefonCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMWCXiaomi

Xiaomi 13 Pro Küresel Sürümü Geekbench’te Kendisini Gösterdi

Xiaomi’nin geçtiğimiz aylarda Çin pazarında satışa çıkan Xiaomi 13 Pro modelinin küresel varyantı Geekbench sitesinde de görüntülendi.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, yeni amiral gemisi Xiaomi 13 serisini geçtiğimiz yıl Kasım ayında Çin pazarında piyasaya sürdü. Seride bulunan Xiaomi 13, 13 Pro ve 13 Lite modellerini 26 Şubat tarihinde küresel pazarda da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Piyasaya sürülmesine sayılı günler kalmışken serinin üst düzey akıllı telefonu olan Xiaomi 13 Pro modeli Geekbench platformunda kendisini gösterdi. Platformda görüntülenen cihazın CPU performansı ve bazı diğer temel özellikleri ortaya çıkmış oldu.

Xiaomi 13 Pro Geekbench

Telefon Geekbench’in sitesinde Xiaomi 2210132G model numarası ile gözüküyor. Test sonuçlarına baktığımız zaman modelin “kalama” anakartı olan Qualcomm yonga setinin bir parçası olan Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ile güçlendirildiği görünüyor. 2.02 GHz hızında çalışan üç çekirdek, 2.80 GHz hızında çalışan dört çekirdek ve 3.19 GHz hızında çalışan bir çekirdekten oluşuyor. Cihaz listede gözüktüğü üzere Android’in son sürümü olan Android 13 işletim sistemi üzerinde Xiaomi’nin kendi son yazılımı olan MIUI 14 arayüzü ile birlikte kutusundan çıkacak. Ayrıca bu yazılıma 12 GB Ram eşlik edecek.. Geekbench’in tek çekirdekli test sonucundan 1482, çok çekirdekli test sonucundan ise 4833 puan aldı.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi 13 Lite İçin Bekleyiş Sona Erdi, İşte Fiyat

Çin pazarında piyasaya sürülen modelin puanlarına baktığımız da ise tek çekirdekli test sonucundan 1504, çok çekirdekli test sonucundan ise 5342 almıştı. Gözükene göre ilk testler sonucunda küresel model Çin modelinin biraz gerisinde kalıyor. Ancak dediğimiz gibi ilk test sonuçları böyle ilerleyen günlerde tekrar yapılan testlerde daha yakın puanlar almasını bekleyebiliriz. 26 Şubat tarihine kadar yakın puanlara erişmesi muhtemeldir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu