AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

Apple’dan Önce Katlanabilir iPhone Yaptılar!

Apple yapmadan geliştiriciler katlanabilir iPhone yapmayı başardı. iPhone X’i modifiye ederek katlanabilir hale getirdiler.

Apple bildiğiniz gibi henüz resmi olarak katlanabilir iPhone işine giriş yapmadı. Ancak Katlanabilir iPhone, Technological Aesthetics YouTube kanalının sahibi olan Rock adlı Çinli bir teknoloji meraklısı tarafından üretildi. Bilindiği üzere Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO, Honor, Vivo gibi çeşitli telefon markaları birden fazla katlanabilir akıllı telefon piyasaya sürdü. Ancak Apple henüz katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmedi ve şirketin böyle bir cihazı piyasaya sürmeyi isteyip istemediği belli değil. Bunun nedeni, yakın tarihli bir raporun Apple’ın katlanabilir iPhone’lar yerine katlanabilir iPad’ler ve MacBook’lar üzerinde çalışması gösteriliyor.

Katlanabilir iPhone olsa böyle olacaktı!

Apple’ın ürettiği katlanabilir bir cihazı görmenin en az bir yıldan fazla zaman alacak gibi görünse de yukarıda adı geçen Çinli YouTuber, bunun önüne geçerek tamamen işlevsel bir katlanabilir iPhone üretti. Bu Motorola Razr 2020’den bir kasa ile donatılmış yeniden tasarlanmış bir iPhone X olarak karşımzıa çıkıyor. Ayrıca, cihazın iPhone V olarak adlandırılan resmi görünümlü bir tanıtım videosunu da yayınladı.

YouTuber, iPhone V’yi nasıl inşa ettiğinin tüm sürecinden bahsediyor. iPhone X’in dahili bileşenlerini Motorola Razr 2020’nin katlanabilir kasasıyla birleştiren mevcut parçalar kullanılarak monte edildi. Razr’ın kasası test için seçildi.

Tüm dahili bileşenler iPhone X’ten çıkarıldı ve Razr 2020’nin kasasına yeniden takıldı. Üst yarıda pil, sensörler ve kameralar bulunurken, alt yarıda SoC ve belleğe sahip ana kart bulunur. 3D baskılı iPhone V’nin gövdesi, son iPhone’ların gövdesine benziyor.

iPhone V’i oluşturmanın en zorlu kısmı, katlanabilir bir ekran oluşturmaktı. iPhone X’in ekranı, normalde sert kapaklı camın altında sabit kalan esnek OLED paneli de dahil olmak üzere altı katmandan oluşuyor. Her biri, işlevselliğine zarar vermeden veya bozmadan dikkatlice ayrılmalıdır. Bükülebilir ekranın iPhone V’de çalışmasını sağlama sürecinde 37 kadar iPhone ekranı tükendi.

Cihazın yazılımına gelince, katlanabilir bir cihazda normal şekilde çalışması ve çalışması için iOS’un özelleştirilmiş bir sürümünde (jailbreak yaparak) çalıştığı söyleniyor. iPhone V’den hoparlör, kablosuz şarj ve MagSafe bileşenleri çıkarılmış olsa da dokunmatik işlevinde herhangi bir sorun yaşanmadı. Deneysel bir ürün olduğu için pil boyutu sadece 1.000 mAh’dir.

9to5Google’dan Max Weinbach’a göre esnek OLED ekranlar katlanabilir değil. Bu nedenle, cihaz kırılmadan önce yalnızca yaklaşık 100 kat dayanabiliyor. Cihazın ekranında çizilmeye karşı dayanıklılık için UTG (Ultra-Thin Glass) veya kapak bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu