Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi 11 Pil Performansıyla Hayal Kırıklığı Yarattı

Xiaomi Mi 11 pil inceleme değerlendirmesinde sınıfta kaldı. DxOMark tarafından yapılan incelemenin sonuçlarına göz atalım.

DxOMark uzmanları Xiaomi Mi 11 modelinin pil performansı ortaya koyan değerlendirmelerini yayınladılar. Bir süredir ülkemizde de satışta olan üst segment telefon, kablolu ve kablosuz hızlı şarj dolum sürelerinde övgü almayı başardı.

Telefonda 4.600 mAh büyüklüğünde bir pil yer alıyor. Bu pil 55 watt kablolu ve 50 watt kablosuz hızlı şarj desteğiyle geliyor. Yapılan incelemelerde 4.600 mAh büyüklüğünde pilin %0’dan %100’e şarj olması 56 dakika sürdü. Pilin kablosuz şarj cihazıyla tamamen şarj edilmesi ise 74 dakika sürdü.

Söz konusu Mi 11’in pil puanı olduğunda ise cihaz DxOMark tarafından yapılan incelemelerde bugüne kadarki en düşük puanı alıyor. 49 puan genel puan ortalaması ile listenin son sırasında yer alan Mi 11 yoğun kullanımda sadece 7 saat kullanım süresi sunuyor. Orta düzeyde bu süre 23 saate kadar çıkarken, ultra güç tasarruf modu gibi pil tüketimini etkileyen birçok etkenin kapatılmasıyla bu süre 4 güne kadar çıkarılabiliyor.

Yapılan değerlendirmede telefonun yetersiz bir pil performansı sunduğundan söz ediliyor. Tüm kullanım senaryolarında yüksek pil tüketen telefonun gece bekleme modundayken pil yönetiminin kötü olduğu belirtiliyor. Telefonun şarj dolum süreleri ise övgü alıyor. Özellikle kablosuz hızlı şarj süresinin etkileyici olduğundan söz ediliyor.

Xiaomi Mi 11 ülkemizde 8GB RAM + 128GB ve 8GB RAM + 256GB şeklinde iki bellek seçeneğiyle satışa sunulmakta. Fiyatlar ise 10.000 TL ve 10.500 TL seviyesinde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu