AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AirPods Pro 2 Kimsede Olmayan Özellik ile Gelebilir

Apple’ın yeni kablosuz kulaklığı AirPods Pro 2 bu zamana kadar hiçbir kulaklıkta yer almayan özelliklere sahip olabilir. Apple yine yapacak.

TF International’ın tanınmış analistlerinden biri olan Ming-Chi Kuo, AirPods Pro 2’nin 2022’de piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor. Ayrıca Kuo, kulaklıkların 2022’nin üçüncü çeyreği civarında piyasaya sürülebileceğini tahmin ediyor. Bu tahminler silsilesinde Apple’ın bugün AirPods Pro 2 için şeffaflık modunu otomatik olarak etkinleştiren bir yöntem için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

AirPods Pro 2 şeffaflık modu konusunda bir ilke imza atacak

Bildiğiniz gibi ANC, ortam gürültüsünü engelleyerek kullanıcılar izole edilmiş bir müzik deneyimi sağlıyor. Şeffaflık modu ise dinlediğiniz müziğin yanında dış ortamdaki sesleri de duymanızı sağlıyor. Apple’ın yeniliği ise bu şeffaflık modu noktasında olacak.

Şeffaflık modu özellikle dışarıda müzik dinleyenler için oldukça kullanışlı bir özellik. AirPods Pro’da en sevdiğiniz müzikleri dinlerken arka plandaki sesleri duymanızı sağlıyor. Örneğin, kulaklığınıza müzik aktarırken bir araba kornasını duyabiliyor ve yoldan çekilebiliyorsunuz. Bu modun olumsuz tarafı, şeffaflık modu arka plandaki sesleri filtrelememesiydi. Başka bir deyişle, saydamlık modunu açtıktan sonra tüm arka plan seslerini duyuyorsunuz.

Apple bu noktada atılım yapacak. Şeffaflık modunu açtığınızda belirli sesleri seçebileceksiniz. Örneğin sadece korna seslerini filtrele diyebileceksiniz. Bu sayede kornaya basıldığında kulaklık otomatik olarak şeffaflık moduna geçecek ve bu sesi müzik dinlesiniz bile size ulaştıracak.

AirPods Pro 2

Apple’ın bu tip fantastik girişimleri her zaman olmuştur. Muhtemelen alınan bu patent, patent olarak kalmayacak ve gerçeğe dönüştürülecek. Bu yılın sonunda tanıtılması beklenen yeni model, fiyat açısından maalesef ki biraz tuzlu olabilir. Tasarımsal açıdan selefi ile hemen hemen aynı yapıda olması beklenen yeni modelde umarız alt frekanslar yani basslar iyileştirilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu