Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy A53 5G Android 13 Güncellemesi Başladı! Samsung Tam Gaz

Samsung Android 13’ün dağıtımında dolu dizgin yoluna devam ediyor. Güncelleme son olarak Galaxy A53 5G modeli için başladı.

Samsung, Android 13’ün kararlı dağıtımına belki ilk başlayan üretici olmadı, fakat kısa süre içerisinde birçok modeli yeni Android sürümle tanıştırmayı başardı. Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 serisinin ardından güncelleme orta segmente yayıldı. Samsung sürpriz bir şekilde Galaxy A53 5G için Android 13 / One UI 5.0 güncellemesini başlattı. Sürpriz diyoruz zira kısa süre önce açıklanan yol haritasına göre A53 için güncelleme dönemi olarak aralık ayı gösterildi.

A536BXXU4BVJG sürüm numarasını taşıyan güncelleme ilk etapta Hollanda’da yayınlandı. Ekim 2022 güvenlik düzeltme ekini getiren güncelleme kısa süre içerisinde yaygınlaşacaktır. Avrupa bölgesindeyseniz Ayarlar menüsünden güncelleme sorgulatmayı unutmayın. Samsung Türkiye’nin güncelleme yol haritasına göre Galaxy A53 için güncelleme aralık ayında yayınlanacak.

One UI 5.0, genişletilmiş Renk Paleti özelliği, kolaylaştırılmış bildirim tasarımı ve basitleştirilmiş Ayarlar menüsü içeren yenilenmiş bir arayüz tasarımı getiriyor. Samsung, daha fazla özellik ve daha iyi bir kullanıcı arayüzü tasarımı eklemek için tüm stok uygulamalarını geliştirdi. Güncelleme ayrıca telefonun performansını, gizliliğini ve güvenliğini iyileştiriyor.

Galaxy A53 5G Android 13 Gelişmeleri

  • Yeni simgeler
  • Yeni arama açılır pencereler ve yeni bildirim düzeni
  • Cihaz özelleştirmesi için yeni yönetim (kilit ekranı, duvar kağıtları, widget’lar için yeni düzen)
  • Verimlilik optimizasyonu (geliştirilmiş çoklu görev, bir metni ayıklama ve tarama için yeni bir özellik, optimize edilmiş Samsung Dex ve Samsung Notes)
  • Optimize edilmiş rutin mod
  • Yeni Uyku modu
  • Gizlilik ve güvenlik optimizasyonu
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu