Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Koronavirüs sayesinde satışlarını arttırdı! Nasıl mı?

Apple Koronavirüs salgını sonrasında özellikle iPad satışlarında ciddi bir artış ortaya koydu. Peki bunun sebebi ne? Gelin bu tuhaf duruma yakından bakalım.

Dünya Koronavirüs salgını ile boğuşurken bir yandan da hayat devam ediyor. Bu devam eden hayat içinde üreticiler ürünlerini ürettirme derdinde ve Çin’de de kurtulanların sayısının artması ile birlikte hayat normale dönmeye başlıyor. Apple Koronavirüs salgınından en çok etkilenen üreticilerden birisi.

Zira iPhone 9 ya da diğer adı ile iPhone SE2 tanıtımı da bu sebeple ertelendi. Hatta iPhone 12‘nin eylül ayında tanıtılması bile imkansız gibi görünüyor. Bu süreçte çok ilginç bir açıklama geldi ve Apple Çin pazarında iPad satışlarını bu dönemde tam %20 oranında arttırdı.

Bunun temel sebebi ise Çin’de okulların kapalı olması ve bu sebeple de öğrencilerin evlerde eğitimlerine devam etmeleri. Evde eğitim için de en çok kullanılan tablet iPad olunca Çin’de Apple toplam tablet satışlarını %20 arttırdı. Zaten bu pazarda Apple toplam tablet satışlarının %38’ine sahip. Samsung %16 ve Huawei %11 oranında pazar payına sahip.

İşin en ilginci ise tabletlerin temin edilebilmesinin 3 – 4 hafta sürmesi. En pahalı iPad bile en az 2 haftalık sürede tedarik edilebiliyor…

  • 10.2 inç 128GB’lık bir sürümün 2.999 Yuan (432 $)
  • 12.9 inç 256GB iPad Pro 9.059 yuan (1304 $) fiyatla satılıyor.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu