Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji Haberleri

OmniVision OV50H Çinlilerin Yeni Favori Sensörü Oldu

OmniVision OV50H Çinlilerin yeni favori sensörü oldu. Mobil kamera sensör üreticilerinin rekabeti sürerken firma pastadan pay alabildi.

OmniVision OV50H şu sıralar Çinli telefonlarda karşılaşabileceğiniz sensörlerden bir tanesi. Firmanın kendini hızlıca geliştirmesi, Çinli firmaların da OmniVision’ı daha çok kullanmasına yol açtı.

İlk olarak 1995 yılında Silikon Vadisi’nde Çinli öğrenciler tarafından kurulan bir şirket olan OmniVision, başlangıçta çığır açan CMOS görüntü sensörleri sayesinde tanındı. Şöhret iddiaları, 1997 yılında dünyanın ilk tek çipli renkli CIS sensörünün piyasaya sürülmesiyle geldi.

OmniVision, pazardaki ilk liderliğine rağmen 2011 sonrasında Apple’ın kapsamlı sipariş taleplerini karşılayamadığı için zorluklarla karşı karşıya kaldı ve bunun sonucunda Apple, iPhone 4S’den itibaren Sony sensörlerine geçti. Bununla birlikte OmniVision’ın Visionox tarafından satın alınması, Çinli akıllı telefon markalarının yerel tedarik zincirlerini güçlendirmeye yönelik daha geniş eğilimine paralel olarak yerli bir sensör tedarikçisine dönüşüme işaret etti.

OmniVision OV50H: Çinli Akıllı Telefon Devlerinin Yeni Favorisi

OmniVision, 0,61μm ile dünyanın en küçük piksel boyutu rekorunu kıran ve büyük 1/1,28 inç sensöre sahip, OVB0B olarak bilinen 200 megapiksel CMOS sensörünü tanıtarak CES 2022’de önemli bir izlenim bıraktı. Şimdi OmniVision, 1/1,3 inç boyuta, 50 milyon piksele ve 1,2 μm piksel boyutuna sahip, olağanüstü kalitesini gösteren OV50H sensörüyle heyecan yaratıyor.

Bu sensörün beklentileri aştığı ve birçok Çinli akıllı telefon üreticisinin ilgisini çektiği bildiriliyor. Bu yeniden canlanma, Çinli akıllı telefon markalarının yerel tedarik zincirlerini güçlendirdiği ve Sony ve Samsung gibi pazar liderleri için potansiyel olarak zorluk teşkil ettiği yönündeki daha geniş bir eğilimi yansıtıyor.

OmniVision’ın ana, telefoto, geniş açılı ve öne bakan sensörleri içeren kapsamlı CIS sensör serisinin çok sayıda yerli üretici tarafından benimsenmesi bekleniyor ve bu da pazarda olası bir değişime işaret ediyor. Yakında çıkacak lansmanlardan bahsedecek olursak iQOO 12 ve Vivo X100 serisinin OmniVision sensörlerine sahip olması bekleniyor.

Bu benimseme, pazarda süregelen fiyat baskısını vurguluyor ve OmniVision teknolojisinin yüksek kaliteli ve yenilikçi kamera sensörü teknolojisi arayan akıllı telefon üreticilerine sunduğu rekabet avantajının altını çiziyor.

Eş zamanlı olarak Huawei gibi diğer Çinli kuruluşlar da kendi geliştirdikleri CMOS görüntü sensörlerine yönelerek yerli üretime uygun bir ortam yaratıyor. Bu arada Hynix’in mali sıkıntılar nedeniyle sensör sektöründen çekildiği yönünde söylentiler var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu