Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokiaTeknoloji

Nokia 9.3 100 megapiksel, 5 kamera falan filan…

Bir süredir haberlerini yaptığımız ve heyecanla da beklediğimi Nokia 9.3 ile ilgili bugün kamera tarafında bazı detaylar ortaya çıktı…

Nokia markası, mobil pazardaki en değerli markalardan biriydi. Daha sonra Microsoft ve Nokia yöneticileri el ele verip bu markayı bitirdiler. Sonra Nokia, Microsoft‘a satıldı. Hatırlarsanız Nokia Microsoft’a satılmadan önceki dönemde Windows Phone işletim sistemine geçmişti. O dönemde yani hatırlayın Lumia 1020 zamanlarında marka Android ekosistemine geçmiş olsaydı bizce bugün çok farklı bir konumda olabilirdi. Bir süredir Nokia‘nın yeni telefonlarından bahsediyoruz. Uzun süredir dişe dokunur amiral gemisi pazara sunamayan Finli üretici Nokia 9.3 ile bu boşluğu kapatmak istiyor.

Peki bu nasıl olacak? Öncelikle hemen bir 100 megapiksel sensör bulunur. Hemen Samsung aranır ve 108 megapiksel kamera sensörü alınır, biraz Snapdragon 865 yonga seti, daha sonra da bolca kamera… Alın size amiral gemisi telefon.

Gelen bilgilere göre Nokia yeni nesil 9.3 modelinde aynen Nokia 9 serisinde olduğu gibi beşli bir kamera yapısı kullanacak. Hatırlayacaksınız Nokia 9 arkada 5 adet 12 megapiksel sensöre sahipti ve bunlardan üçü siyah beyaz lensti. Yeni modelde ise sanırız böyle olmayacak. Zira Nokia, 5 adet 100 megapiksel sensör kullanacak kadar çılgın olamaz. Zira bu sensörleri besleyecek yonga seti de zor bulunur.

Yani Nokia ilk nesil Nokia 9 serisinde kullanılan algoritmayı çöpe atacak gibi görünüyor. Diğer markalar gibi, geniş açı, bokeh, telefoto, makro lens ve ana kamera ile yola devam edecek diyebiliriz. Zira zaten başka da lens kalmıyor. Siyah beyaz lens konusunda Nokia nasıl bir adım atacak bilemiyoruz ama şu anda bu tarz monocrome lensleri kullanan sadece OPPO kaldı (A9 2020 ve A5 2020 modellerinde). Nokia’nın yeni nesil amiral gemisi telefonu Nokia 9.3‘ün yaz sonunda tanıtılması planlanıyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu