Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi açıkladı! Mi 9 Pro 5G ve Mi Mix 5G geliyor

Xiaomi’in önümüzdeki günlerde bir etkinlik gerçekleştireceği ve bu etkinlikte çok önemli tanıtımların yapılacağı bir süredir dillendirilen bir gelişmeydi. Xiaomi bugün dağıtıma çıkardığı davetiyelerde 24 Eylül tarihinde Mi 9 Pro 5G ve Mi Mix 5G akıllı telefonları duyuracağını onayladı.

Xiaomi Mi 9 Pro 5G ve Mi Mix 5G neler sunuyor?

Mi 9 Pro’nun genel olarak Mi 9 tasarım anlayışını sürdüreceği, fakat donanım tarafında çok daha fazlasını sunacağı kesin. Mi 9 Pro 5 öncelikle 30 watt kablosuz hızlı şarjla gelecek. Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alacak telefon, Snapdragon X50 5G modem ile birlikte 5G ağlara destek sunacak.

Telefonda bellek birimi 12GB RAM + 512GB depolama şeklinde görünüyor. Mi 9’da 3.300 mAh büyüklüğünde pil kullanan Xiaomi, 5G destekli modelde bu pili 4.000 mAh seviyesine çıkaracak. Telefonda 6.39 inç büyüklüğünde fakat bu defa 2K çözünürlüklü bir ekran göreceğiz.

Xiaomi Mi Mix 5G

Xiaomi’nin Mi Pro 5G ya da yeni nesil Mi Mix serisi telefonda kavisli ekran kullanması bekleniyor. Hatta Mi Mix 5G’de şelale ekran yapısını görebiliriz.

Tam ekran formunu en iyi yansıtacak telefonlardan biri olmasını beklediğimiz Mi Mix 5G en önemli gelişmeler ekran ve kamera tarafında yaşanacak. Ekranın 90Hz tazelenme oranına sahip olacağı ve bu defa 2K çözünürlükte olacağı iddia ediliyor.

Telefonda kısa süre önce tanıtılan Samsung üretimi 108 megapiksel kameranın kullanılacağı zaten onaylandı. Bu kameraya daha etkili yakınlaştırma için periskop kamera eşlik edecek. Mi Mix 4’teki bir diğer sensör ise derinlik algılama için kullanılacak. Telefon beklendiği gibi Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu