Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Nova 9 SE Türkiye Yolunda! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Huawei Nova 9 SE çok yakında Avrupa pazarında boy gösterecek. Türkiye’de de satışa sunulmasını beklediğimiz telefon bakalım neler sunuyor?

Huawei Nova 9 SE için tanıtımlar geçtiğimiz gün itibariyle başladı. Huawei’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ilk etapta telefonun tasarımına yönelikti. Bu paylaşımların üzerinden çok geçmeden WinFuture.de sitesi Nova 9 SE modeline dair tüm detayları açığa çıkardı.

Nova 9 SE, halihazırda satışta olan diğer Nova 9 serisi modellere benzer bir tasarım anlayışı benimsiyor. Telefon bulunduğu segment göz önüne alındığında beklendiği gibi düz bir ekranla geliyor. Arka bölümdeki kamera diziliminin de yine Nova 9 serisindeki diğer modeller aynı olduğunu görüyoruz. Kamera demişken, Nova9 SE, Huawei adına bir ilki gerçekleştiriyor ve markanın 108 megapiksel arka kameralı ilk telefonu oluyor.

Telefonun başlıca özelliklerine gelince; Nova 9 SE modelinde 6.78 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde ve 90Hz tarama hızına sahip IPS LCD ekran yer alacak. Gücünü Snapdragon 665 işlemcisinden alacak telefonda bellek birimi 8GB RAM + 128GB dahili depolama olarak karşımıza çıkıyor.

Nova 9 SE’nin arkasında 108 mepiksel ana sensörlü dört kamera yer alacak. Diğer üç kamera 8 megapiksel ultra geniş açılı, 2 megapiksel derinlik ve 2 megapiksel makro kamera şeklinde. Ekran üzerine konumlandırılacak ön kamera ise 16 megapiksel çözünürlüğünde.

Mavi, beyaz ve siyah renklerde çıkış yapacak telefon kutudan Android 11 tabanlı EMUI 12 sürümüyle çıkacak. Tabii Google uygulama ve servisleri Nova 9 SE’de olmayacak. Telefonun öne çıkan özellikleri arasında ayrıca 66 watt hızlı şarj destekli 4.000 mAh pil göze çarpıyor. Son olarak telefon 250 € – 280 € arasında fiyatlandırılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu