Akıllı SaatAppleGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Akıllı Saat Satışlarında Zirve Değişmedi! Samsung Yükselişte

Akıllı saat satışlarında Apple’ın uzak ara liderliği devam ediyor. Samsung ve Xiaomi geçen yıla göre satışları artımış görünüyor. 

Akıllı saat satışlarında büyüme devam ediyor. 2021, sektör adına başarılı bir yıl olurken, mevcut markaların birçoğu satışlarını artırmayı başardı. 2022’nin ilk çeyreğinde de benzer sonuçlar sürüyor. Apple, Samsung ve Xiaomi satış adetlerini artıran markalar olurken, 2021’in birinci çeyrek dönemi ile kıyaslandığında yıllık büyüme yüzde 13 olarak kaydedildi.

Akıllı Saat Satışlarında Son Durum

Apple açık ara pazarda bir numara olmayı sürdürüyor. Geçen yılın birinci çeyreğinde yüzde 35.9 olan pazar payı 2022’nin birinci çeyreğinde yüzde 36.1’e yükseldi. Pazar payını artıran bir diğer marka ise Samsung oldu. Güney Koreli teknolojisi devi geçen yıl yüzde 7.8 olan pazar hakimiyetini bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 10.1’e yükseltti.

Son dönemde birçok akıllı saat duyurusu gerçekleştiren Huawei cephesinde ise pazar payında düşüş söz konusu. Önceki yıl birinci çeyrekte yüzde 8.1 olan pazar payı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.2’ye geriliyor. Xiaomi cephesine baktığımızda kayda değer bir artış söz konusu. Çinli şirket yüzde 3.4 olan pazar payını bu yıl yüzde 5’e yükseltmeyi başarıyor. Diğer markara göz attığımızda son durum şu şekilde:

  • Garmin: Sevkiyat sayısı sıralamasında beşinci sırada, ancak akıllı saatlerinin ortalama satış fiyatı dikkate alındığında gelirlerde üçüncü sırada.
  • Amazfit: Marka Avrupa’da da başarılı olmayı sürdürüyor. Şirket son olarak GTR 3 ve GTS 3 modellerini duyurdu.
  • imoo: Pek çok bölgede az bilinen bir marka,  satışları düşüşte.
  • Fitbit:  Alphabet’in (Google’ın çatı kuruluşu) Kasım 2019’da markayı satın almasının doğal bir sonucu olarak bu yıl yeni bir model tanıtılmadı.

Apple Watch Series 8 Nasıl Olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu