Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Pro’nun Çin Klonu: LeTV Y2 Pro

iPhone 13 Pro’nun 10 kat daha ucuza satılan Çin klonu LeTV Y2 Pro satışa sunuldu. Bu telefon iPhone 13 Pro ile aynı tasarıma sahip.

Çin’den iPhone klonları gelmeye devam ediyor. Bundan bir süre önce Çinli firma, LeTV giriş seviyesi telefonu LeTV Y1 Pro’yu sadece 75 dolara satışa sunmuştu. Bu telefon birebir iPhone 13 benzeriydi. Firma bugün ise iPhone 13 Pro modelini baz alan klon model LeTV Y2 Pro modeli satışa sundu. Bu sefer fiyat 90 dolara çıkıyor.

Tasarım olarak uzaktan ilk bakışta iPhone 13 Pro’ya benzeyen bu telefon henüz modeli açıklanmayan sekiz çekirdekli işlemciye ve 13 megapiksel kameraya sahip. Android 11 ile gelen bu telefon GMS yani Google Mobil Servisleri yerine ilginç bir şekilde kutusundan HMS yani Huawei Mobil Servisleri ile çıkıyor.

4 GB RAM ve 32 GB depolamalı sürümü için 90 dolar talep eden firma, 6 GB RAM ve 256 GB depolamalı sürümü için 150 dolar istiyor. Arkada üçlü kamera kurulumu görüyoruz. Ancak bu kameraların sahte olup olmadığı da belli değil. Muhtemelen içerisinde tek bir modül bulunuyor.

LeTV Y2 Pro
LeTV Y2 Pro

Çin dışarısına çıkmayacak olan telefonun Apple tarafından dava edilip edilmeyeceği ise merak konusu. Birebir klon olan bu model farklı renk seçenekleri sunarak da Apple’dan farklı bir iş yapmayı planlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu