Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Telefon Fiyatları ÖTV İndirimi Sayesinde Düşecek!

Türkiye’de telefon fiyatları ÖTV indirimi sayesinde düşecek. Özellikle giriş segmenti telefonlar rahat bir nefes alacak. İşte detaylar.

Ülkemizde bildiğiniz gibi telefon fiyatları son aylarda arşa çıkmıştı diyebiliriz. Orta segment telefonların fiyatlarının 10.000 TL bandına dayandığı ülkemizde bugün piyasaya nefes aldıracak düzenleme yapıldı. Telefon fiyatları ÖTV indirimi sonrasında ciddi bir şekilde düşecek. Özellikle giriş segmentinde yer alan telefonları daha uyguna satın alabileceğiz.

Türkiye’de telefon fiyatları ÖTV indirimi ile yakında düşebilir

Düne kadar telefonlarda yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 oranında ÖTV uygulanıyordu. Bu ÖTV aşağıdaki fiyatlara göre belirlenmişti.

  • 640 TL’nin ve altındaki telefonlardan yüzde 25 ÖTV
  • 640 TL – 1500 TL arasındaki telefonlardan yüzde 40 ÖTV
  • 1500 TL’nin üzerindeki telefonlardan yüzde 50 ÖTV

Bugün yapılan yeni düzenleme ile birlikte alınacak olan özel tüketim vergisinin minimum sınırı yükseltildi. Artık 640 TL’nin altında değil 1.500 TL’nin altındaki telefonlardan yüzde 25 ÖTV’nin alınacağı açıklandı. Aşağıdan bu oranlara ulaşabilirsiniz.

  • 1500 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 25 ÖTV
  • 3000 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 40 ÖTV
  • 3000 TL’nin üzerindeki telefonlardan ise yüzde 50 ÖTV

Resmi Gazete‘de yayınlanan bu haber sonrası telefon fiyatlarının şekillenmesi bekleniyor. ÖTV’de yapılan bu yeni düzenlemenin etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. ÖTV’deki bu indirim tutarlardan anlayabileceğiniz gibi giriş segmentini etkileyecek. Orta, üst ve Premium segment telefonlarda ise herhangi bir indirimin olmayacağını düşünüyoruz. Ancak yine de firmalar özellikle üst segment telefonlarında küçük de olsa belki bir indirim yapabilir.

Telefon Fiyatları ÖTV indirimi

Umarız kurdan dolayı şişen telefon fiyatları için vergi sisteminde bir düzenleme daha yapılır. Aksi durumda ülkemizde Premium segmentte telefon almak gerçekten de iyice zengin işi olacak. Firmaların bu yıl Çin’de yaşanan karantina sürecinden dolayı fiyatlarına zam yapması bekleniyor. Eğer bu zamlar yapılırsa Türkiye’de 20.000 TL’nin altında Premium segment telefon kalmaz. Bakalım KDV konusunda da yakın zamanda bir düzenleme yapılacak mı? Bekleyip göreceğiz…

Dünyanın En Hızlı Telefonu Belli Oldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu