Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Tasarımı ile Karşınızda! Naptın Google!

Google’ın yakında tanıtacağı Android 12 güncellemesinin ekran görüntüleri internete servis edildi. Ne yaptın Google’cım sen öyle?

Google sızıntılara engel olamadı ve yeni Android tasarımını gösterdi. Sızan yeni bir belgede, Google’ın yakında çıkacak olan Android 12 yazılımının ekran görüntüleri ortaya çıktı. Bildirim gölgesinde yapılan bir güncelleme, yeni gizlilik bildirimleri ve kontrolleri ve belki de Android Widget’larının elden geçirilmesi dahil olmak üzere Google’ın yapmakta olduğu yaklaşan değişiklikleri özetliyor.

Android 12’deki bildirim gölgesi artık şeffaf görünmüyor. Bunun yerine opak bir bej rengi tonu tercih ediliyor. Sohbetler için ayrı bir bölüm var olmaya devam ediyor ve her bölümde daha belirgin yuvarlak eğriler bulunuyor. Bir başka göze çarpan değişiklik, hızlı ayar geçişlerinin sayısının 6’dan 4’e düşürülmesi oluyor.

Gözlemlenen ikinci büyük değişiklik, bir uygulamanın kamerayı veya mikrofonu ne zaman kullandığına ilişkin yeni bildirim oluyor. Apple’ın iOS 14’teki özelliğine benzer şekilde, Android 12’de artık bu sensörlerden herhangi biri kullanıldığında yeşil bir nokta gösterecek. Noktaya dokunduğunuzda, kullanıcıların kamerayı veya mikrofonu hangi uygulamanın kullandığı veya kullandığı konusunda daha fazla bilgiye erişebilecekleri bir ekran gelecek.

Android 12

Widget’lar da bir güncelleme alıyor gibi görünüyor. Google, aşağıdaki ekran görüntülerinde gösterildiği gibi yeni bir “Görüşmeler” Widget’ı eklemeyi düşünüyor. En küçük boyutuyla, bir seferde bir mesajlaşma uygulamasından bir mesaj gösterebilir. Google ayrıca genel olarak Widget’lara bir kullanıcı arayüzü değişikliği getirebilir.

Şimdilik kesinliği doğrulanmayan bu ekran görüntülerinin oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Ancak Google bu tasarımı muhtemelen nihai sürümde komple baştan aşağı da değiştirebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu