Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 15, Apple İçin Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olacak

Apple’ın 2023 yılında piyasaya süreceği iPhone 15, kendi geliştirdiği 5G temel band çipi kullanacak. Yıllar öncesinden gelen bilgi bu yönde.

Bu yılın sonlarına doğru katlanabilir iPhone modelini karşımıza çıkartması beklenen Apple yıllar öncesinden haber verir oldu. iPhone 13 akıllı telefon modelini yıl sonuna doğru karşımıza çıkaracak olan şirket buna ek olarak katlanabilir bir telefon daha sunacak. 2021’in son çeyreğinde yoğun bir şekilde piyasaya sürülecek olan katlanabilir telefonlar 5 milyondan fazla olacak. En azından uzman analistlerin tahminleri bu yönde. Daha önce yaptığımız haberler de şirketin iPhone serisini bambaşka bir yapıya kavuşturacağından söz etmiştik. Dediğimiz oldu ve yeni amiral gemilerinden yeni haberler geldi. iPhone 15 2023 yılında çıkacak.

Uzun yıllardır şirketin akıllı telefon serisi farklı özelikler de ve yapılar da karşımıza çıkmaya devam ediyor. Şimdi de katlanabilir bir yapı da karşımıza çıkacak olan yeni telefon serisi, yine milyonların sevgilisi olmayı hedefleyecek. Apple 2023 yılında piyasaya süreceği telefon da kendi geliştirdiği 5G temel band çipini kullanacak.

iPhone 15
iPhone 15

iPhone 15 Apple Çipi Kullanacak

2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen 15’nci seri bünyesinde Apple tarafından üretilen 5G temel band çipine yer verecek. Çip sorununu kendi imkanları ile ortadan kaldıracak olan şirket, şu sıralar pek çok markanın çip sıkıntısına girmesinden dolayı böyle bir karar almış olabilir. Her neyse şirket 2023 yılına kadar yeni telefon serisini karşımıza çıkarmayı planlıyor. MediaTek ve Qualcomm’un bu alan da yetersiz kaldığını düşünen Apple, kendi imkanları ile çip tedarik sorununu ortadan kaldırmış olacak. MediaTek ve Qualcomm’un bazı güvenlik açıklarının olduğunu ifade eden şirket, 2023 yılında kendi çipini de piyasaya sürecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu