Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmi

Redmi Note 8 modeline güç verecek işlemci açıklandı

Xiaomi’nin Redmi markası, 29 Ağustos’ta Redmi Note 8 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Note 8 Pro’nun aksine Note 8’de Qualcomm üretimi bir işlemci kullanılacak. 

Şirket ilk olarak Note 8 Pro ile ilgili bazı bazı bilgileri onayladı. Açıklanan bilgilere göre telefonda 64 megapiksel dörtlü arka kamera ve Helio G90T işlemcisi yer alacak. aynı işlemcinin serinin standart modelinde de yer alması bekliyorduk, fakat görünüşe bakılırsa Redmi’nin Note8 için farklı planları var.

Redmi Note 8, Snadpragon 665’ten güç alacak

Redmi şimdi önümüzdeki birkaç gün içerisinde tanıtılacak Note8 için bilgi paylaşımına başladı. Yayınlanan ilk görüntüde telefonda dörtlü arka kameranın yer alacağı onaylanıyor. Note 8 Pro’dan burada ana kamera 48 megapiksel çözünürlüğünde görünüyor. 48 megapiksellik kameranın hemen yanında çift LED flaş bulunuyor. Telefondaki diğer kameralar gelince; bunlardan biri ultra geniş açılı, diğeri alan derinliği için bir diğer de süper makro çekimler için kullanılacak.

Gelelim Note 8’in işlemci birimine. Telefon, kısa süre önce ülkemize giriş yapan Xiaomi Mi A3 modelinde olduğu gibi Snapdragon 665 işlemcisinden güç alacak. 11nm üretim sürecine sahip olan işlemci, Redmi Note 7’deki Snapdragon 660 ile kıyaslandığında performans ve verimliliği biraz daha yukarı taşıyacak.

Redmi bunun yanında telefonun düşük ışıkta çekilen bazı kamera örneklerini yayınladı. Kamera, Redmi Note 7 serisinde olduğu gibi gece çekimlerinde 12 megapiksel 1,6μm piksel görüntüler oluşturabilmek için dördü bir arada piksel teknolojisini kullanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu