Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerOnePlusOPPOSamsungTeknolojiXiaomi

Avrupa’nın En Büyük Telefon Üreticileri Açıklandı!

Yapılan araştırmalar sonucu Avrupa’nın en büyük telefon üreticileri belli oldu. Bakalım listemizde hangi markalar yer alıyor?

Akıllı telefon pazarı oldukça rekabetçi çünkü pazara daha kaliteli oyuncular katılıyor. Ancak bu markalar arasında bazı isimler var ki son dönemde isminden söz ettirmeyi başardı. Bugün ise yapılan araştırmalar sonucu Avrupa’nın en büyük telefon üreticileri belli oldu.

Koronavirüs salgınından dolayı olumsuz etkilenen telefon pazarı 2021’in ilk çeyreğinde yüzde 6 büyüme yaşayarak yaralarını sarmayı başardı. Avrupa’daki telefon üreticilerinin ilk 5 listesinde enterasan bir isim yok. Counterpoint’e göre Samsung, yüzde 35’lik pazar payı ile ilk sırada yer alıyor. Xiaomi ve Apple, listede ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Avrupa’nın en büyük telefon üreticileri

Samsung zirvedeki yerini korudu

Samsung, yeni Galaxy S21 serisinin performansından çok memnun kalacak. 2021 yılının ilk çeyreğinde Avrupa’da gerçekleşen güçlü satışların ardından ikinci çeyreğe oldukça iyi başladı. Özellikle Galaxy S21 Ultra, birçok Avrupalı ​​kullanıcı için dikkat çekici model olmayı başardı Bununla birlikte, Samsung Galaxy A50 ve Galaxy A20 gibi daha eski orta sınıf akıllı telefonlar da önemli bir etkiye sahip oldu.

Samsung ise bir önceki yıla göre yüzde 80 oranında iyi bir artış gösterdi. Bu başarı Avrupa’nın en büyük 5 akıllı telefon satıcısından herhangi biri tarafından yıllık bazda en düşük artış olarak kayıtlara geçti. 2020’de yaklaşık 1,35 milyar cep telefonu satıldı ve Samsung, yıllık satışlarda 253 milyon adetten fazla satışla yüzde 18,8 pazar payına sahip oldu.

Xiaomi yükselişine devam ediyor

Xiaomi, Huawei’nin küresel sahneden resmi olmasa da çıkışının ardından en büyük kazanan olarak dikkat çekiyor. Mart ayında Xiaomi, İspanya’nın en büyük akıllı telefon satıcısı olarak Samsung’u geride bıraktı ve Apple’ı da İtalya’da ikinci sırayı itti. Xiaomi şu anda Avrupa’daki akıllı telefon satışlarının beşte birini oluşturuyor ve 18 ay önce pazar payını neredeyse üç katına çıkardı. Yıllık artış açısından Xiaomi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 216 artış kaydetti.

Apple’ın tahtı tehlikede

Apple, küresel akıllı telefon pazarına liderlik ediyor olabilir. Ancak Avrupa’da satışları o kadar yüksek değil. Cupertinolu şirket, yıllık yüzde 120 artışla üçüncü sırada yer alıyor. iPhone 12 serisi, Apple’ın geçen yıl Ekim ayında bu cihazları piyasaya sürmesinden bu yana bir sansasyon oldu. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro iyi satışlar yaptı. İlginç bir şekilde, birçok alıcı Avrupa’da 4G iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max ile ilgilenmeye devam ediyor.

Avrupa'nın En Büyük Telefon Üreticileri

OPPO’dan beklenmedik atılım

OPPO da bu süreçte elini güçlendirdi. OPPO’nun satışlardaki yıllık yüzde 314’lük muazzam bir yükselmeye işaret ediyor. Yılın ilk çeyreğinde, OPPO rekor sevkiyatları ve gelirleri yakaladı ve Find ve Reno serileri büyük bir rol oynadı. OPPO, küresel olarak tüm zamanların en yüksek küresel pazar payı kaydetti. Çin, Avrupa, Latin Amerika ve Güney Asya gibi pazarlarda da pazar payı artıyor. Açıkçası, OPPO, Huawei’nin geride bıraktığı boşluğu dolduruyor.

OnePlus mı? Helal olsun!

OnePlus’ın, sadece yüzde 2’lik bir pazar payı ile listeye girmesi oldukça ilginç bir durum oldu. Yıllık bazda yüzde 749’luk artış yaşayan OnePlus, en büyük beşinci telefon üreticisi olmayı başardı. OnePlus’ın dünya çapında sadece 10 milyon kullanıcısı var. Bu 10 milyonun 3 milyonu sadece Avrupa pazarına ait. yüksek fiyatlarına rağmen OnePlus’ın listeye girmesi büyük bir başarı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu