Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone Fiyatları Dolar Artışı Sonrası Fırladı!

Dolar artışı bir ülkede daha iPhone fiyatlarında yeni bir zam getirdi. Rusya’da iPhone Fiyatları tavan yaptı. Fiyat yükselişi sürebilir.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın etkileri özellikle sivil halkları vurmaya devam ediyor. Milyonlarca Ukraynalı çocuk ve yaşlı ülkeyi terk ederken, Rus halkı ise Avrupa Birliği ve NATO başta olmak üzere uygulanan yaptırımlarla birlikte ekonomik krizi hissetmeye başladı. Özellikle Rusya para birimi olan Ruble sadece pazartesi günü dolar karşısında yüzde 40 değer kaybetti. Sonrada biraz toparlanmalar görülse de, 1 dolar şu an 105 Ruble’ye eşit görünüyor. Rusya para biriminin dolar karşısında bu denli değer kaybetmesiyle iPhone fiyatları ülkede yükselişe geçti.

Apple Rusya başta iPhone 13 serisi olmak üzere tüm iPhone, iPad ve MacBook olmak üzere pek çok ürünün fiyatını artırdı. Fiyat artışını göstermek için bir örnek vermek gerekirse, 128 GB iPhone 13 Pro Max’in fiyatı 109.990 ruble’den 152.990 Ruble’ye yükseltildi. Her modelde neredeyse yüzde 40’ı bulan fiyat artışları söz konusu. Savaşın bu şekilde sürmesi ve Rusya para biriminde yaşanacak düşüşler yeni zamları da beraberinde getirecektir.

Türkiye’de geçen yılın son çeyreğinde bir ara dolar kuru 18 TL’yi aşmıştı. Apple dolardaki bu artış sonrası iPhone fiyatlarını iki kez artırmak zorunda kaldı. Hatırlayalım doların yeniden 12 – 13 TL bandına inmesinin ardından ikinci zamlar geri alınmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu