Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Amerika ve Çin ticaret anlaşması Huawei için ne anlama geliyor? Yoksa?

Amerika ve Çin arasında yapılan ticari anlaşma Huawei için ne anlama geliyor? Bu sürecin sonunda Huawei ne bekliyor? İşte sorularınız cevabı…

Amerika ve Çin arasındaki gerilim şirketlere sıçramış ve Huawei bu sebeple büyük zarar almıştı. Bunun gerilim dünya üzerinde hemen hemen her şeyin fiyatının artmasına sebep olmuştu. Amerikan Hükumeti Çin’den gelen birçok şeye zam yapmış ve bundan dolayı da özellikle demir – çelik ve teknoloji tarafında geri alınamaz bir sürecin başlamasına sebep olunmuştu. Bugün Amerikan Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He, Beyaz Saray’da düzenlenen törenle Amerika – Çin birinci faz ticaret anlaşmasına imza attı.

Bu anlaşma her iki ülke arasında yoktan var edilen vergilerin geri alınmasını kapsıyor. Daha sonra ikinci faz denen bir sürece girilecek. Bunlar yaşanırken bu işten en çok zarar gören Huawei ise unutulmuş gibi görünüyor. Bu süreçte her zaman dik duran ve asla Amerika‘ya boyun eğmeyen Huawei’nin bu süreçten sonra Amerika‘ya satış yapıp yapamayacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

Takdir edersiniz ki satıştan kastımız akıllı telefon satışı değil. Amerikalı GSM Operatörlerinin de kullanmak istediği Huawei 5G ağlarından bahsediyoruz. Bize sorarsanız bu anlaşmalardan sonra Huawei için uygulanan bu saçma ambargo da sona erecek. Süreç ile ilgili bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu