Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriPlayStationTeknoloji

PS5 fiyatı açıklandı! Türkiye fiyatı ise “ahh ahh” dedirtecek

PS5 fiyatı Amazon Fransa sayesinde ortaya çıktı. Bu cihaz Türkiye’de 7.000 TL’den satışa sunulacak gibi görünüyor. Avrupa’dakiler yine yaşadı.

Sony, geçtiğimiz günlerde PlayStation 5‘in tasarımını ve oyunlarını resmen göstermişti. Fiyat bilgisi açıklamayan Sony, konsolun 2020’nin son çeyreğinde satışa sunulacağını açıklamıştı. Bugün ise PS5 fiyatı Amazon Fransa üzerinde ortaya çıktı. İki farklı sürüm ile karşımıza çıkacak olan PlayStation 5, en tepe modeli ile bile cep yakmayacak. Ancak bu cepler sadece Avrupalıların cebi olacak. Bizim cebimizden ise temizinden 7.000 TL çıkacak!

Amazon Fransa‘nın kısa süreliğine ön siparişe sunduğu PlayStation 5, tam 499 euro olacak. Disksiz sürümünün ise 459 Euro olması bekleniyor. Türkiye’de vergisi algısı karı dıdısı derken 7.000 TL‘ye bulacak olan konsol, maalesef ki Türk oyuncularının sadece rüyalarına girecek.

PS5 fiyatı

Eylül ayında konsollardan alınacak olan vergi yüzde 50’den yüzde 20’ye çekilecek. Ancak sürekli artan Euro’dan dolayı fiyatın maksimumda 6.499 TL‘ye düşeceğini düşünüyoruz.

Yeni nesil oyun konsollarını satın almak artık mümkün görünmüyor. Nasıl zamanında PlayStation 1 sadece zengin çocuklarının evinde vardı şimdi de PlayStation 5 öyle olacak.

PlayStation Türkiye’nin fiyatlandırma konusunda bağlı olduğu İngiltere’ye bu durumu izah edip kar marjından feragat etmesi gerekiyor. Aksi durumda kimse 6.499 TL bandına çıkıp konsol almaz.

Türkiye’de konsol satışlarında konsolun PC’ye göre daha ucuz olması büyük etkendi. Ancak bu fiyata çıkınca üst seviye bilgisayarlar satın alınabiliyor. Bakalım ilerleyen aylarda neler yaşanacak. Umarız İngiltere ikna edilebilir ve fiyat 5.000 TL bandında tutulur..

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu