Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmi

Xiaomi Mi 11 Ultra ile Aynı Kameralı Ucuz Bir Redmi Telefon Geliyor

Redmi cephesinde Xiaomi Mi 11 Ultra ‘nın uuz versiyonu hazırlanıyor. Güvenilir bir kaynak telefonun kamera özelliklerini sızdırdı.

Xiaomi hem kendi hem Redmi hem de POCO markası altında telefon tanıtımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket önümüzdeki hafta içerisinde Redmi Note 10 5G serisini hem tasarım hem de işlemci tarafında yenileyerek ülkesi Çin’de yeninden pazara sunacak. Xiaomi cephesinde bu haftaki en önemli gelişme ise bizce kamera odaklı bir telefonun hazırlandığı bilgisinin sızdırılması oldu. Güvenilir bir kaynak Redmi’nin Xiaomi Mi 11 Ultra modelinde yer alan kameraya sahip ucuz bir telefon üzerinde çalıştığı bilgisini verdi. Detaylara göz atalım…

Xiaomi Mi 11 Ultra ‘nın Ucuz Versiyonu Geliyor

Tabii burada Redmi’nin Mi 11 Ultra’ya birebir benzeyen bir telefon hazırladığından söz etmiyoruz. Kaynağa göre Xiaomi’nin hem Mi 11 Ultra hem de Mi 11 Pro’da kullandığı 50 megapiksel çözünürlüklü Samsung GN2 sensör yakında bir Redmi telefonda karşımıza çıkacak. Ancak bu telefon Redmi Note 10 serisinin bir parçası olmayacak.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Samsung’un 50 megapiksel çözünürlüklü GN2 sensörü yakın zamanda kadar mobil dünyasının en büyük kamerası olarak anılıyordu. Ta ki Sharp AQUOS R6, 1 inç büyüklüğündeki kamerasıyla tanıtılana kadar.

Redmi, şu sıralar DxOMark’ın kamera sıralama listesinde zirvede yer alan Mi 11 Ultra’nın popülerliğinden yararlanıp kamera tasarımını benzer şekilde karşımıza çıkaracağını düşünüyoruz. 1 / 1,12 inç büyüklüğünde olan bu sensör f / 1,95 diyafram açıklığına sahip olup, 4’ü 1 arada piksel gruplama yapabilmekte. Kamera ayrıca Optik Görüntü Sabitlemeyi (OIS) desteklemekte.

Bilgiyi sızdıran kaynak ayrıca kamera odaklı Redmi akıllı telefonun 13 MP ultra geniş açılı kamera sensörüne de sahip olacağını belirtiyor. Bu kamera123 derecelik görüş alanına ve f / 2.4 diyafram açıklığına sahip olacak. Uygun fiyatlı Redmi akıllı telefondaki sonuncu sensör ise 50x’e kadar yakınlaştırma özelliğine sahip bir periskop kamera olacak. 8 megapiksel çözünürlüğünde olacak bu kamera da yine OIS teknolojisiyle gelecek.

Redmi’nin kamera odaklı telefona dair çok yakında daha fazla bilgi sızdırılacaktır. Gelişmeleri anbean duyurmaya devam edeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu