Akıllı TelefonSamsung

Teknoloji Devi Samsung, A7x Serisini Sonlandırabilir

Son çıkan sızıntılar ile Güney Koreli teknoloji devi Samsung, orta seviye akıllı telefon serisi olan Galaxy A7x serisini sonlandırabilir.

2019 yılına kadar Galaxy J serisi, Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un orta sınıf telefon pazarının temel taşıydı. Ardından şirket J serisinden telefona verilen paranın karşılığını daha fazla veren Galaxy A23, A53 ve daha fazla telefonlardan oluşan Galaxy A serisine yerini bıraktı. A serisinde Galaxy A72 ve A73 gibi orta sınıf cihazlarda bulunmaktaydı. Ancak teknoloji devi A74 telefonunu piyasaya sürmeyecek gibi gözüküyor.

Son çıkan sızıntılara göre Samsung’un Galaxy A7x serisini durdurmayı planlayabileceği belirtiliyor. Hali hazırda A serisi akıllı telefonları olan Galaxy A54 ve Galaxy A14 hakkında çok fazla sızıntı gerçekleşti ancak devam niteliğinde olan Galaxy A74 cihazından hiçbir iz yok. Cihaz henüz herhangi bir sertifikasyon sitesine bile uğramadı. Bu durum gösteriyor ki 2023 yılında Galaxy A74 cihazı olmayabilir.

Bu bilgiler şuan için bir sızıntıdan ibaret. Samsung tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Şu an da şirket Galaxy A74’ün geliştirme aşamasında olması ve önümüzdeki yıl piyasaya sürme ihtimali de bulunmakta.

Samsung Galaxy A73 Pahalı

Ufak bir hatırlatma yapmak gerekirse, Galaxy A72 ve A73 akıllı telefonları uygun fiyatlı modeller arasına giren orta sınıf akıllı telefonlardı. Sürükleyici bir ekran, iyileştirilmiş kameralar ve alt-orta sınıf bir işlemci bulunuyordu. Bu akıllı telefonlar tam olarak performans odaklı olmasa da gündelik kullanım için gayet yeterli cihazlardır.

İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy A73 5G Bekleyenlere Kötü Haber, Fiyatı Yüksek Olacak

Ayrıca teknoloji devi Samsung yakın bir zamanda piyasaya sürülmesi beklenilen Galaxy A54 telefonu üzerinde çalışıyor. Telefon geçtiğimiz günlerde Geekbench internet sitesinde Exynos 1380 işlemcisi ile birlikte güçlendirildiğini ve tek çekirdekli testte 776, çok çekirdekli testte 2599 puan alarak kendisini gösterdi. 5100mAh pil ile gelecek olan cihazda 50W hızlı şarj bulunuyor. Kutusundan Android’in son işletim sistemi olan Android 13 işlemcisi ve Samsung’un son yazılım sürümü olan OneUI 5.0 ile birlikte çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu