Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Resident Evil 4 Remake Hakkında Her Şey

Capcom Residen Evil tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Resident Evil 4 Remake hakkında duyurulan her şeyi sizler için listeledik.

Capcom düzenlemiş olduğu sunumda merakla beklenen Resident Evil 4 Remake oyununu duyurdu. Yeniden bir yapım olarak ele alabileceğimiz bu oyun serinin tutkunları için büyük önem taşıyor. RE3’ten sonra bambaşka bir yapıya geçen Capcom, RE4 ile çıktığı 2005 yılında büyük bir sükse yakalamıştı. Şimdi ise Japon firma bu başarısını tekrar etmek sitiyor.

24 Mart 2023 tarihinde PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S için çıkacak olan oyun PS4 ve Xbox One platformlarını pas geçecek. Aslında bu çok güzel bir haber. Yeni nesil konsollar için geliştirileceğinden grafiksel alanda büyük bir sıçrama göreceğiz. Hatta bu sıçrama Residen Evil Village’dan bile fazla olabilir. Bildiğiniz gibi Village eski nesile de gelmiş ve yeni nesil ile arasında çok büyük grafik farkı sunmamıştı.

Biz de bu haberimizde Resident Evil 4 Remake hakkında merak edilen ve duyurulan her şeyi sizler için bir araya getirdik. Oyun çıkmadan bu içerik çok işinize yarayacak.

Resident Evil 4 Remake Hikayesi Nasıl Olacak?

Capcom’un bildirdiğine göre hikayede çok. büyük değişiklikler görmeyeceğiz. Ancak bazı hikaye unsurları değişebilir. Capcom;  “Racoon City’deki biyolojik felaketin üzerinden altı yıl geçti. Olaydan kurtulanlardan biri olan Leon S. Kennedy, doğrudan başkana rapor veren bir ajan olarak işe alındı. Sırtında birden fazla görev deneyimi olan Leon, Amerika Birleşik Devletleri başkanının kaçırılan kızını kurtarmak için gönderilir. Onu, köylülerle ilgili çok yanlış bir şeylerin olduğu tenha bir Avrupa köyüne kadar takip eder. Bu zorlu hayatta kalma, korku ve kurtarma hikayesinin perdesini açıyor.” ifadelerini kullandı.

Capcom’un bu açıklamalarına göre hikayede köklü bir değişiklik olmayacağını söyleyebiliriz. Yine de küçük ve iz bırakan değişikliklerin yapılmasını bekliyoruz.

ŞaşıLeon Kennedy, Resident Evil 4 Remake’in ana kahramanı olmaya devam edecek. Zaten fragmanda bu açıkça yer alıyor. Bu yüzden tüm hikayenin tekrar onun etrafında olacağını düşünüyoruz. Ancak, yaratıcıların ruhunu derinleştireceğini ve arka planı hakkında daha fazla ayrıntı sunacağını tahmin ediyoruz. Resident Evil 4 Remake’de RE2’nin remake’inde yaşanan olaylardan 5 yıl sonra her şeyin gerçekleştiğini görüyoruz. Fragman, Raccoon City salgınının Leon’un kariyerini durdurmadığını gösteriyor. Orijinal hikayeyle aynı olan terörle mücadele ajanı, ABD başkanının kızı Ashley’i bir kez daha kurtarmak zorunda. Karakterin oynanabilir bir rolü olabileceğine dair ipuçlarının yanı sıra şirket, Ashley’nin görünümünün Ella Freya modeline dayanacağını resmen doğruladı.

Henüz Resident Evil 4 Remake için resmi bir PC gereksinimi yok. Ancak önceki Resident Evil Village’ın PC gereksinimlerini dikkate almamız gerektiğini düşünüyoruz. Referans olarak, Resident Evil Village için önerilen özellikler AMD Ryzen 3 1200 veya Intel Core i5-7500 CPU, 8GB RAM ve 4GB VRAM’li AMD Radeon RX 560 veya 4GB VRAM GPU’lu Nvidia GeForce GTX 1050 Ti ekran kartıydı.

Ayrıca önerilen özellikler arasında AMD Ryzen 5 3600 veya Intel Core i7 8700 CPU, 16 GB RAM ve AMD Radeon RX 5700 veya Nvidia GeForce GTX 1070 GPU bulunuyordu. Yukarıdaki gereksinimlerde çok fazla değişiklik olmayacak. Ancak, RTX 3060 GPU’lu bir dizüstü bilgisayar veya PC seçmenizin daha iyi olacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu